09 november 2018

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00

10 november 2018

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 15:30
Ticket info
Prijs

Dagticket vrijdag: €22 - €25
Dagticket zaterdag: €22 - €25

Combiticket: €40 - €45

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Siglo XX

Om de veertigste verjaardag van de band te vieren, houdt Siglo XX een zeer beperkt aantal exclusieve reünieconcerten. Hun concert in Het Depot tijdens deze editie van Breaking Barriers is dan ook het enige Belgische concert van deze legendarische Limburgers. 

Siglo XX komt uit de mijnstreek en de naam is, zoals het een punkband betaamt, dan ook overgenomen van een Boliviaanse mijn waar toentertijd stakingen aan de gang waren. De band heeft gedurende dertien jaar een cultreputatie opgebouwd met songs die een zo duistere sfeer oproepen dat zelfs Joy Division in vergelijking luchtig en vrolijk klinkt. Na al die jaren krijgt iedereen eindelijk nog eenmaal de unieke kans hen live aan het werk te zien. 

The Cravats

The Cravats is een van die vele undergroundbands met een cultstatus die haast onvermijdelijk samenhangt met een gebrek aan wereldhits. Live is The Cravats onweerstaanbaar en meeslepend. De band combineert een strakke bas, een punky gitaar en een nerveuze drum met een chaotische, op het randje van jazz balancerende saxofoon en een overtuigende stem. De excentriciteit van deze band is geen gimmick, maar authentiek en creatief.

De output van de band is al even onvoorspelbaar als hun songstructuren. In de volle punkperiode hebben ze heel wat muziek uitgebracht op legendarische labels als Crass Records of Small Wonder Records om vervolgens gedurende decennia geen enkele opnamestudio te zien. In november komt de band voor het eerst in hun 41-jarig bestaan naar België om hun nieuwe LP 'Dustbin of Sound' voor te stellen

Theatre of Hate

Op deze tweede festivaldag verwelkomen we absolute veteranen uit de alternatieve scene: Theatre of Hate. Live wordt het geluid van Theatre of Hate nog steeds gekenmerkt door de zuivere stem van Kirk Brandon, de tegelijkertijd zweverig en agressief klinkende gitaar én de onmisbare saxofoon.

Theatre of Hate wist een eigen publiek te winnen zonder commerciële toegevingen te doen. De band brengt punk, zonder overdreven stoerdoenerij. Postpunk, zonder artistieke pretentie. Protestsongs, zonder platte slogans. Kortom: de perfecte afsluiter van de tweede festivaldag.

The Kids

The Kids schotelt punk voor zoals die goed om horen is: fel en snel, enthousiast en vinnig, en op prima composities zonder pretentie. Met klassiekers als ‘There Will Be No Next Time’ en ‘Fascist Cops’ op de kerfstok is de status ‘legendarisch in de Belpop-geschiedenis’ al jaren verzilverd, maar van sleet is er na vier decennia punk & anarchie nog altijd geen sprake. The Kids is en blijft de perfecte band voor wie zijn muziek ongecompliceerd en rauw wil.

TV Smith

TV Smith  is de legendarische frontman van The Adverts, één van de bekendere bands uit de eerste golf van de Britse punkrock. Dat hij nog steeds geassocieerd wordt met deze band, is echter onrechtvaardig. Solo bracht TV Smith inmiddels acht solo-albums uit, waarop hij telkens bewijst dat hij  relevante teksten en meeslepende melodieën  kan creëren.
 
TV Smith bouwde met zijn energie live-optredens een trouwe fanbasis in heel Europa uit. Te verwachten? Messcherp solowerk met de nodige Adverts-klassiekers! 

Cocaine Piss

Cocaine Piss, een jonge band die in Luikse kraakpanden en radicale actiegroepen is opgegroeid, wordt stilaan een vaste waarde in de Belgische alternatieve scene. Hun noisepunk, of hoe men het ook wil noemen, was alvast indrukwekkend genoeg om Steve Albini te overtuigen om hun tweede LP te producen. Het resultaat is een brok energieke chaos die ze ook live met overtuiging weten te brengen.

Cocaine Piss beklom afgelopen jaar al een keer het foyer-podium in Het Depot, maar tijdens Breaking Barriers krijgen ze verdiend een plek op het grote podium. 


Millie Manders & The Shut-Up

Millie Manders is een in België nog compleet onbekende, maar bijzonder getalenteerde en veelzijdige zangeres wiens songs online stilaan een ruim publiek beginnen te bereiken. Met haar begeleidingsband creëert ze een mix van kwade punk, dansbare ska en de urban geluiden van de huidige generatie. Ze beperken zich hierbij niet tot de voorspelbare gitaar en bas, maar gebruiken ook blazers en zelfs een ukulele. Het resultaat klinkt eigentijds en origineel, maar zonder ooit te vergeten waar die rebelse attitude vandaan komt.

New Trash

New Trash is jong, lokaal talent uit Leuven. De band bestaat uit drie Leuvense jongeren, die rond de grens van de meerderjarigheid cirkelen en resoluut kiezen voor punk. Hoewel hun oeuvre nog niet uitgebreid is, spelen ze met volle overgave. Hun enige release tot nu toe is de in 2017 uitgebrachte EP ‘Circle’. Live te ontdekken op Breaking Barriers!