Track Day2 33

TRACK 2020 start met een geslaagd weekend

04.03.2020

TRACK 2020 is afgelopen weekend officieel van start gegaan! De achttien Sound Track winnaars trokken met een klein leger muziekpro’s naar Jupille om drie dagen plannen te smeden over hun muzikale toekomst. Onze eigenste winnaars Roos Denayer, Moody Mae en Melting Mallows tekenden ook present!

Roos

Sound Track is een gloednieuw podium- en kansenparcours dat vorig jaar in het leven is geroepen door VI.BE (het voormalige Poppunt) en het clubcircuit in Vlaanderen. Na zes regionale finales, kozen de juryleden de achttien meest beloftevolle bands van het moment. Zij krijgen een jaar lang exposure, professionele begeleiding en speelkansen in verschillende zalen en jeugdhuizen. Om een parcours op maat te maken, trokken de winnaars op een driedaags bootcamp.

Track Day2 30

Aan de oevers van de Ourthe kwamen de bands in contact met een leger muziekpro’s in een informele sfeer. Onder die pro’s ons opperhoofd Mike Naert, Dieter Sermeus (Trix), Wim Smets (Muziekodroom), mensen van de Clubcircuit-muziekclubs, zoals Luc Nowé, Stijn Lemaire en Art Philippeth (VI.BE), en andere programmatoren van het Formaat-livecircuit. Ook Bert Vliegen (Teen Creeps) en Bavo Vanden Broeck (Dranouter Festival), Lennert en Janus van Compact Disk Dummies en andere juryleden, die betrokken waren bij de voorbije liverondes van Sound Track, tekenden aanwezig.

Het weekend was gevuld met speeddates, feedback- en jamsessies. Vooral die laatste waren meer dan memorabel. Elke avond mochten de laureaten bewijzen waarom ze Sound Track wonnen. In een intieme setting en met een basic opstelling, speelden ze elk drie nummers. Het luide applaus na elk optreden toonde aan dat er een enorm wederzijds respect heerste tussen de artiesten. Naarmate de avond vorderde, ontspoorden de concerten uit in jamsessies. De interactie tussen de muzikanten was ongezien. Zo toonde Roel Meulemans, de frontman van Moody Mae, zijn rapkunsten op de gitaren van Peenoise.

Track Day2 14

Sound Track is op zijn minst atypisch te noemen. Geen enkele wedstrijd biedt artiesten de kans om rechtstreeks met de muziekwereld in contact te komen. Gewapend met een jaarplan, konden de laureaten van Sound Track feedback krijgen van managers, andere muzikanten, boekers, producers en nog vele anderen. De feedbacksessies boden een gigantische meerwaarde voor de bands, aangezien iedereen op hetzelfde moment op dezelfde plek samenkwam. Dat maakte het ook handig voor de professionals om de bands naar de juiste persoon door te sturen.

Niet alleen de artiesten zien de meerwaarde van het weekend in. Ook de muziekprofessionals zijn laaiend enthousiast. Zo liet opperhoofd van Het Depot Mike Naert weten dat de bootcamp al zijn verwachtingen overtrof.

Met de ervaring van onze LOOF-kampen wist ik dat er een speciale vibe ontstaat als je muzikale talenten samenbrengt. Wat in Jupille gebeurde, was toch nóg een niveautje hoger! Het was fantastisch om te zien hoe solidair artiesten met elkaar omgaan. Bovendien is het voor hen een unieke kans om op zo’n korte tijd zoveel muziekprofessionals te kunnen ontmoeten. Aangezien iedereen op dezelfde plaats zit, was ook makkelijk om artiesten door te wijzen naar collega’s”, aldus Mike Naert.

Track Day1 1

Sound Track mag dan wel een atypisch muziekconcours zijn, het is er één waarbij de artiesten niet aan hun lot worden overgelaten. Ze krijgen doorheen de hele wedstrijd de tijd en ruimte om zichzelf te ontplooien. Na dit weekend zijn ze met bakken informatie huiswaarts gekeerd, die ze kunnen gebruiken om verder aan hun carrière te bouwen, en zijn hier en daar optredens vastgelegd. Dankzij dit soort weekends zal er nog meer Belgisch talent ontdekt worden!

Track Day1 4