Website

Programmatoren Het Depot werpen blik op voorjaarsprogramma 2020!

09.01.2020

Naar welke concerten kijken de programmatoren van Het Depot het meest uit? Joris Vaes en Mike Naert werpen een blik op het voorjaarsprogramma 2020 van Het Depot!

COOL FESTIVAL 2020

VR 13.02.2020 - ZO 16.02.2020 - KOOP JE TICKET HIER!

Mike Naert: "Ik word heel erg gelukkig van de line-up van de eerste editie van ons COOL festival. De COOL-reeks is tien jaar geleden ontstaan als muzikaal concept dat bruggen legt tussen de jazz van Miles Davis (remember his 'Birth of Cool'), de funk van Prince (remember him live: 'Belgium, are you hot? No. Do you know why? 'cause you're cool!), diepe soul en hiphop die de intelligente crossover zoekt, zoals Guru's Jazzmattaz dat ooit voordeed. De top van de Londsende jazz scene, met o.a. Matthew Halsall en Nérija, kan dan uiteraard niet ontbreken."

Joris Vaes: "COOL festival weerspiegelt zo goed het DNA van Het Depot dat dit met stip vooraan staat op m'n verlanglijstje. Ik kijk in het bijzonder uit naar de classics van Slum Village met het dynamische Abstract Orchestra, de back to back van Mr Scruff en AliA en zeker ook de openingsavond met topband Nérija."

FEMI KUTI + CAMILLA GEORGE

DO 26.03.2020 - KOOP JE TICKET HIER!

Mike Naert: "Femi Kuti is het kloppende hart van de moderne afrobeat. We hadden hem tien jaar geleden al eens over de vloer in Het Depot en dat was één broeiend feest. Femi Kuti is voor mij dé strafste zoon van Fela Kuti. Die laatste is trouwens de link naar Camilla George (tevens hot in de Londense jazz scene), die een project had rond het werk van Fela Kuti."

and& festival 2020

WOE 06.05.2020 - ZA 09.05.2020 - KOOP JE TICKET HIER!

Joris Vaes: "Een ander festival waar ik nu al naar aan het uitkijken ben, is het tweejaarlijkse and& festival, waar we met Het Depot het muzikale luik voor verzorgen. Met Octo Octa hebben we reeds een eerste klepper aangekondigd. Met Viktor De Roo als artist in residence van het festival en de vele mooie namen die binnenkort aangekondigd worden, kan ik je verzekeren: het wordt de moeite!"

LIZZ WRIGHT

MA 11.05.2020 - KOOP JE TICKET HIER!

Mike Naert: "Lizz Wright staat in het rijtje van stemmen als Gregory Porter, maar is ook sterk beïnvloed door Billie Holiday. Je hoort in haar muziek dat ze uit de Amerikaanse gospeltraditie stamt."

PROTOJE

ZO 26.04.2020 - KOOP JE TICKET HIER!

Joris Vaes: "Met Protoje als hoofdrolspeler van de roots-reggae revival krijgen we een belangrijke reggaeklepper over de vloer. Wordt een topavond!"

LOS LOBOS

DO 14.05.2020 - KOOP JE TICKET HIER!

Mike Naert: "Puur jeugdsentiment. In de jaren '80 was ik wild van prachtplaten als 'How Will The Wolf Survive', hun werk voor de La Bamba film en 'By The Light of the Moon'. Ik heb hen al een tijdje niet meer live aan het werk gezien, maar ben hen altijd blijven volgen. Ik ben dan ook zeer blij dat ze nu in onze eigen zaal staan. Back in the days had ik er nooit van durven dromen dat ik ooit zo'n band zelf zou kunnen boeken."

The Twinkle Brothers

ZA 08.02.2020 - KOOP JE TICKETS HIER!

Joris Vaes: "Al even lang als de Jamaicaanse onafhankelijkheid speelt deze band over de hele wereld, met tot op vandaag al méér dan zestig albums achter hun naam. Kortom: The Twinkle Brothers zijn levende (reggae)legendes. Wordt eveneens een topavond!"

AVERAGE WHITE BAND

VR 29.05.2020 - KOOP JE TICKETS HIER!

Mike Naert: "Average White Band is één van onze seizoensafsluiters. Het is één van de beste funkbands aller tijden."