Schermafbeelding 2020 10 01 Om 14 19 39

Maak kennis met onze nieuwe artists in residence!

01.10.2020

Ieder jaar selecteert Depot Academy enkele straffe bands of artiesten en ondersteunt hen met een op maat gemaakte coaching. Welcome to the family, Rosa Butsi, Victor De Roo en Moody Mae!

ROSA BUTSI

Rosa Butsi, hiervoor Roos Denayer, won SoundTrack 2020. Het was tijdens dat traject dat we Roos leerden kennen. Haar muzikale genen erfde ze van haar Hongaarse oma, wiens naam perfect kan fungeren als een passend alter ego. Met haar warme stem en zichzelf begeleidend op gitaar zorgt ze voor een oorstrelende mix van jazz en singer- songwriter. Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck (Tsar B, Ivy Falls) op bas en Jordi Geuens op drums staat Rosa Butsi garant voor veelzijdige akkoordkleuren en uitgepuurde melodielijnen.

'Circle One', haar debuut EP, komt uit in september 2020. Ze laat zich per nummer beïnvloeden en begeleiden door fris muzikaal talent uit haar vriendenkring, haar "eerste cirkel" als het ware. Gedurende het hele jaar heeft ze om de twee maanden een bijhorende live video opgenomen en uitgebracht per single op haar online kanalen.

Schermafbeelding 2020 10 01 Om 14 41 21

VICTOR DE ROO

Victor De Roo startte zijn muzikale carrière op zijn elfde met het spelen van gitaar. Vanaf zijn vijftiende belandde hij in een hiphop-fase en kocht hij een MPC2000XL sampler. Onder het 'Tovenaar' alias amuseerde hij zich een aantal jaren met vooral jazz en Braziliaanse muziek te samplen. Vanaf zijn achttiende liet hij het samplen achterwege en besloot hij zelf alles in te spelen. Hij investeerde in een Roland Juno synthesizer en al snel volgden ritmeboxen, meer synths en effecten. Intussen realiseerde hij zich dat hij deze instrumenten wel beheerste, maar in geen enkel echt uitblonk. Maar... als hij ze samenbracht, kwam er wel iets mooi uit.

Vandaag kennen we Victor De Roo is Brusselse dj en producer die samen met Alex Deforce de plaat ‘Nachtdichter’ uit heeft bij infamous Amsterdams label Knekelhuis. Als lid van Vanderschrik heeft De Roo ook een 7” uit bij Stroom. Hij houdt cassette-label Kontakt mee draaiende en werkt ook bij 72 Records in de Zuidstraat. De sets van deze rasechte digger zijn even eclectisch als dansbaar.

Schermafbeelding 2020 10 02 Om 09 46 35

Moody Mae

Moody Mae is lang geen onbekende meer. Moody Mae is een live hip-hopcollectief uit Leuven. Op aangeven van een strakke liveband zorgen frontmannen Levi Gonze Wynants en Roel Meulemans voor een mix van aangrijpende rhymes, dansbare tunes en een vleugje soul. Die combinatie creëert een unieke vibe op en naast het podium.

In 2017 haalde het Leuvens live hiphopcollectief de bronzen medaille in huis op ons provinciaal concours Rockvonk. In 2019 stonden ze op het hoofdpodium van Het Groot Verlof. Datzelfde jaar kaapten ze goud op de Maanrockrally én op Sound Track. Het gaat Moody Mae voor de wind. Hun Engelstalige fusion hiphop met een vleugje soul valt in de smaak!

En terecht! Hoewel de nummers vaak maatschappijkritisch zijn, trekken ze menig dansbeen op gang. De performance van MC Roel Meulemans en de zijnen staat als een huis. De band maakt er ondertussen een punt van op een constructieve manier maatschappelijke thema’s aan te snijden. Dat doen ze ook met ‘Fever Rains’, waarbij je als luisteraar de bad vibes zo van je voelt afglijden.

MoodyMae