1500X500

It's been a while

28.03.2021

Mike Naert, algemeen en artistiek directeur van Het Depot, schrijft een open brief.

Sinds 25 oktober hebben we geen publiek meer ontvangen in Het Depot. Dat is verdorie wel erg lang aan het worden. Hoewel we vandaag weer midden in een soort van lockdown zitten, kunnen we stilaan met wat meer hoop naar de toekomst kijken. Het moment dat we onze deuren terug voor jullie kunnen openen komt (hoe dan ook) dichterbij. Het klinkt surrealistisch, maar toch koesteren we de hoop om nog voor de zomer een mooie reeks concerten te presenteren. In een coronaproof setting, weliswaar. Terug muziek door onze boxen horen knallen. Het zal meer dan ooit deugd doen. In de komende weken bekijken we samen met de virologen hoe dit op een veilige manier kan.

Vandaag kijken we ook al wat verder vooruit. We kijken uit naar een periode waarin we echt terug normaal kunnen doen. Gezellig bij elkaar. Vooraan aan het podium. Dansen. Drinken. Meezingen. We verlangen naar het gewone, vertrouwde gewoel in de zaal en foyer. Ik denk dat dit snel weer een gewoonte zal zijn, maar vandaag is het een droom waar we ongelofelijk hard naar verlangen. Nooit geweten dat dat gemis zo hard kon zijn. Met vertrouwen kondigen we terug enkele mooie concerten aan. Een overzicht van onze concerten vind je hieronder.

Mag ik verder blijven oproepen om LIVE2020 te steunen? LIVE2020 is het solidariteitsfonds van de Belgische live muzieksector. Dit fonds steunt de zwaarst getroffenen met extra financiële hulp en probeert er mee voor te zorgen dat onze sector deze zware crisis toch min of meer kan overleven. Het is geen evidentie. De gevolgen zullen nog jarenlang nazinderen. Alle steun blijft meer dan welkom. Weet meer via www.live2020.be.