Eventheader Oas

Het Depot en M Leuven lanceren Depot AIR Sessions!

07.05.2021

In onze concertzaal kon je het afgelopen jaar een speld horen vallen, maar in onze repetitiekoten gonste het voortdurend van de creativiteit. Wie zich daar tijdens de lockdown(s) dan precies opsloot? De immer talentvolle Rosa Butsi, Kids With Buns en Victor De Roo.

Hoog tijd voor een kennismaking, zegt u? Great minds think alike! De huidige maatregelen staan ons toe om op zaterdag 15, 22 en 29 mei onze AIR's uit hun repetitiekot te laten treden en het beste van zichzelf te geven in de binnentuin van M Leuven. Als kers op de taart nodigen ze elk een te ontdekken artiest uit als voorprogramma. Verwacht je aan de gezellige sfeer zoals je die kan opsnuiven tijdens onze Open Mic avonden. Een Open Mic Deluxe, als het ware, waar onze AIR's (in de buitenlucht) centraal staan. Wees warm welkom op onze Depot AIR Sessions!

TICKETINFO

Tickets koop je per bubbel van 1, 2, 3 of 4 personen. We raden echter iedereen aan om per bubbel van vier tickets te bestellen.

Eén bestelling = één bubbel. Jouw bubbel bestaat uit de personen waarmee je tickets hebt aangekocht. Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen. Alle concerten vinden plaats in een 100% coronaproof kader. Voor vragen kan je terecht bij info@hetdepot.be.

--

PROGRAMMA

ZATERDAG 15 MEI 2021
KIDS WITH BUNS + JEN

Kids With Buns is de band van Marie Van Uytvanck en Amber Piddington. Met sfeervolle gitaren en een uniek-ontwapenende, androgyne stem creëert deze band een sounds die zalen stil krijgt. Frisse radiovriendelijke nummers die balanceren tussen melancholie, kracht en kleur. Met een nuchtere onbevangenheid wekken ze een nazinderen gevoel van geborgenheid op.

Live zorgt de dynamiek tussen de twee meisjes voor een intense, warme beleving van hun tracks. Op die manier schopten ze het in hun eerste bestaansjaar al tot de halve finale van Humo's Rock Rally 2020 en pakten ze goud tijdens De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel. Fans van Phoebe Bridgers, London Grammer, Fenne Lily en Girl In Red komen hier zeker aan hun trekken. Kids With Buns, onthoud die naam!

Support-act: Jen.

ZATERDAG 22 MEI 2021
ROSA BUTSI + NOA LEE (SOLO)

Rosa Butsi, hiervoor Roos Denayer, is Soundtrack winnares 2020 en artist in residence in Het Depot. Haar muzikale genen erfde ze van haar Hongaarse oma, wiens naam perfect kan fungeren als een passend alter ego. Met haar warme stem en zichzelf begeleidend op gitaar zorgt ze voor een oorstrelende mix van jazz en singer- songwriter. Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck (Tsar B, Ivy Falls) op bas en Jordi Geuens (Selah Sue) op drums brengen ze in trio veelzijdige akkoordkleuren en uitgepuurde melodielijnen.

Support-act: Noa Lee (solo)

ZATERDAG 29 MEI 2021
VICTOR DE ROO (LIVE) + MILAN W. (LIVE) + DIDA (DJ)

Victor De Roo startte zijn muzikale carrière op zijn elfde met het spelen van gitaar. Vanaf zijn vijftiende belandde hij in een hiphop-fase en kocht hij een MPC2000XL sampler. Onder het 'Tovenaar' alias amuseerde hij zich een aantal jaren met vooral jazz en Braziliaanse muziek te samplen. Vanaf zijn achttiende liet hij het samplen achterwege en besloot hij zelf alles in te spelen. Hij investeerde in een Roland Juno synthesizer en al snel volgden ritmeboxen, meer synths en effecten. Intussen realiseerde hij zich dat hij deze instrumenten wel beheerste, maar in geen enkel echt uitblonk. Maar... als hij ze samenbracht, kwam er wel iets mooi uit.

Vandaag kennen we Victor De Roo is Brusselse dj en producer die samen met Alex Deforce de plaat ‘Nachtdichter’ uit heeft bij infamous Amsterdams label Knekelhuis. Als lid van Vanderschrik heeft De Roo ook een 7” uit bij Stroom. Hij houdt cassette-label Kontakt mee draaiende en werkt ook bij 72 Records in de Zuidstraat. De sets van deze rasechte digger zijn even eclectisch als dansbaar.

--

Support-act: Milan W. Hij begon zijn muzikale ontwikkeling als gitarist. Hij speelde in uiteenlopende bands, van jazz tot surf punk. In 2016 bracht het label JJ Funhouse de eerste EP van Milan W. uit: ‘Intact’, vol mistige club tracks. In 2018 volgde ‘Envelope’ bij platenhuis Ekster. Verwacht je aan gemuteerde, desolate en buitenaardse synth composities.

Warm-up: Dida (dj).