Loofvoorronde

Deelnemers LOOF! 2019 gekend

28.03.2019

LOOF! is een samenwerking tussen Het Depot en Poppunt en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van SABAM For Culture.

De kogel is door de kerk! Na een voorronde van torenhoog niveau werden uit meer dan negentig inzendingen Aarde aan Daan, Anysa, Bonzo, Moody Mae, she bad, Ikraaan en Mooneye gekozen om mee te gaan op ons songwriting camp LOOF! van donderdag 9 tot 12 mei. Proficiat!

--

Aarde aan Daan

Aarde aan Daan gaat op expeditie door de Nederlandse taal en zingt zijn bevindingen in dromerige en kleurrijke indiepop. De dagdroompop van Nederbelg Daan Hafkamp ademt poëzie, zowel in tekst als in sound. De liefde bracht Daan van Amsterdam naar Antwerpen. Toen de liefde stuk liep bleef Antwerpen. En ontstond Aarde aan Daan.

Live voorziet Daan zich van van beats, soundscapes, samples en effecten voor een sferische solo-performance en zo nu en dan wordt Daan bijgestaan door Mathijs Steels (Shht) en Samir Boureghda (The Girl Who Cried Wolf).

Anysa

Zangeres en songschrijver uit Brussel met vurige stem en het hart op de tong.

Bonzo

Bonzo is het lofi-project van songwriter Thijs Boyen (Capibara, ex-YAWNS). De voorbije vier jaar stond hij met zijn band al op podia zoals De Zwerver, Trix en Het Depot en op festivals als Boomtown, Rock Zerkegem en Vama Veche.

De naam van de band is in 1997 tot stand gekomen toen de frontman zijn hond Bonzo stierf. May he rest in peace.

Moody Mae

Moody Mae brengt Engelstalige hiphop met een boodschap. Moody Mae zorgt voor een wervelwind aan soulvolle grooves en oprechte, aangrijpende rhymes.

Moody Mae is een live hip-hopband uit Leuven. Op aanvoeren van een MC brengen ze met veel overtuiging Engelstalige hiphop met een boodschap. Met een mix van soul en rhymes creëren zij een unieke vibe. Na een drukke festivalzomer in 2018, focust Moody Mae zich momenteel op de opnames van een eerste EP.

she bad

She Bad is een mannenband met een vrouwelijk gezicht. Sinds 2016 staat de band garant voor hedendaagse rock met een vrouwelijk randje. Met een stevig live-image werd de band al enkele keren geselecteerd voor verschillende wedstrijden en wisten ze al zes prijzen in de wacht te slepen, waaronder de gouden medaille op Rockvonk 2017, het pop/rock-concours van Het Depot en Poppunt!

Ikraaan

IKRAAAN is een 21-jarige zangeres en songwriter. Ze maakt al sinds haar vijftiende muziek en begon aanvankelijk in het Engels. Enkele jaren later begon ze in het Nederlands te schrijven.

Deze jongedame gebruikt haar liedjes als een uitlaatklep. Haar inspiratie haalde ze initieel van Tupac. Vreemd zou je zeggen, maar niet als je luistert: alles draait bij haar om 'Love & Awareness'. Haar diepzinnige teksten vloeien voort uit haar affiniteit met poëzie.

Mooneye

Tijdloze songs. Warme melodieën. Refreinen die je niet loslaten. Een goudenstem. Ziedaar het zwaarste wapentuig in het uitgebreide arsenaal van Mooneye, nom de plume van Michiel Libberecht.

De 'Mooneye EP' die vorig jaar verscheen, was meer dan een schot in de roos. Libberechts okselfrisse, licht melancholische indiepop/folk springt meteen in het oor. In 2019 werd Mooneye met ‘Thinking About Leaving’ bekendgemaakt als winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.