Cool Header

Ontdek de COOL-concertenreeks in Het Depot!

28.01.2019

Ontdek hier wat onze COOL-reeks de komende maanden voor jou in petto heeft.

De COOL-reeks van Het Depot draait om soul, funk, jazz, hiphop, fusion en alles daartussen. COOL zijn live-shows van legendarische artiesten van de meest vooruitstrevende artiesten zoals Raphael Saadiq, Talib Kweli, Gilles Peterson, Lee Fields, Quantic en Fred Wesley. Op elk COOL-concert programmeert Het Depot deejaysets met warm-up en afterparties.

//

22.01.2019 COOL presents Cory Henry + Brokers

Snarky Puppy-toetsenist en topmuzikant Cory Henry staat garant voor een eigen mix van energieke en frisse funk, fusion, soul en jazz.

Veelzijdig multi-instrumentalist Cory Henry verkreeg bekendheid door zijn bijdrages aan fusioncollectief Snarky Puppy, maar is tegenwoordig minstens zo bekend onder eigen naam. Eerder werkte de pianist samen met onder meer The Roots, Bruce Springsteen en Marcus Miller. Noem hem gerust één van de drijvende krachten binnen de hedendaagse jazz!

//

24.02.2019 COOL presents Oscar Jerome + Mambele

Als één van de rising stars van de Londense jazz scene zijn Gil Scott-Heron, George Benson en Jay Dilla nooit ver weg in de producties van Oscar Jerome.

De zanger, gitarist en componist studeerde korte tijd 'jazz gitaar', maar ruilde dat al snel in voor een leven als live muzikant. De single 'Subdued' van zijn EP 'Where Are Your Branches' was al genomineerd voor 'Track Of The Year' tijdens de Worldwide Awards van Gilles Peterson. Ontdek hem op de rand van de doorbraak op 24 februari in Het Depot!

Warm-up & afterparty: Mambele.

//

COOL presents Incognito + Placenta plays Placebo + Groove Merchant

Indrukwekkende double-bill met Incognito en Placenta playsPlacebo. Warm-up & afterparty wordt verzorgd door Groove Merchant.

--

Incognito is al bijna veertig jaar een vaste waarde binnen de internationale jazzwereld. In de beginjaren was Incognito vooral bekend in de Britse acid-jazz-scène, maar de hit 'Always There' uit 1991 verwierf de band wereldwijde bekendheid.

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin brengt Placenta plays Placebo hulde aan zijn fantastische muziek.

//

11.04.2019 COOL presents Hannah Williams & The Affirmations

Op 11 april verwelkomen we één van de beste soulstemmen van het moment in onze foyer. Hannah Williams is een wervelwind van soul, liefde, lust en boosheid, die elk podium aan flarden speelt. Dat doet ze samen met een dijk van een band: The Affirmations is een verzameling van de beste muzikanten van heel het Verenigd Koninkrijk.

Hannah treedt met haar soulvolle gospelpop op haar nieuwste album 'Late Nights & Heartbreak' volledig in de voetsporen van Amy Winehouse en Adele. De titeltrack van die indrukwekkende plaat sloeg ook bij Jay-Z in als een bom: hij gebruikte het liedje als sample voor zijn eigen titeltrack '4:44'.

//

16.04.2019 COOL presents Antibalas

Fela Kuti mag dan wel dood zijn, maar het door hem uitgevonden genre 'afrobeat' leeft nog volop. Antibalas weet de afstand tussen Nigeria en Brooklyn heel slim te overbruggen en staat garant voor een heerlijk swingende mix van soul, jazz, funk, dub en afro!

Het twaalfkoppige collectief uit de Daptones-schuur begon als een gelegenheidsproject in Brooklyn in 1998 en werd opgericht in hetzelfde appartement waar TV On The Radio en ook de leden van The Dap Kings woonden.

Voor fans van Charles Bradley, Fela Kuti en Sharon Jones.

//

02.05.2019 COOL presents Myles Sanko

Met een hoop media aandacht en airplay is Myles Sanko dé rijzende ster om dit moment in de gaten te houden. Nog voor de release van zijn eerste EP veroverde hij de harten van een groot publiek.

Zijn muziek refereert aan helden als Bill Withers, Al Green, James Brown en Otis Redding. Debuutalbum ‘Forever Dreaming’ stond dan ook bol van de dansbare soul. Het was onder de vleugels van Gregory Porterdat de Brit zijn stijl verfijnde richting soul en jazz. En het valt niet te ontkennen: zelfs zijn heerlijke timbre heeft wat weg van zijn geestesvader.

//

16.05.2019 COOL PRESENTS THE J.B.'S PLAYING JAMES BROWN CLASSICS

De originele band van James Brown ft. Chris Rob & Danny Ray!

James Brown, u welbekend als 'The Godfather of Soul' en 'The Hardest Working Man in Show Business', werd tijdens zijn successen ondersteund door een zeer indrukwekkende band, met name The J.B.'s.

The JB’s bestaat uit internationaal gerenommeerde muzikanten die in de afgelopen vijftig jaar met James Brown samenwerkten. Tot op de dag van vandaag zorgen ze ervoor dat zijn nalatenschap blijft voortbestaan.

De sound van James Brown, die soul met funk mixte, was destijds grensoverschrijdend. Niet alleen op podium, maar ook in de studio speelden The J.B.'s een grote rol bij het vormgeven van nummers. Denk maar aan parels als 'Soul Power' en 'Super Bad'. Come groove with us!