Worskhop: Slide Guitar met David Piedfort - VOLZET

19.03.2020

David Piedfort
19.03.2020

Uur

19:00

Prijs

€ 65

Altijd al willen weten hoe magisch je kan klinken met een slide in je hand? Wees welkom!

Wanneer?

Donderdag 19 maart en 2 april 2020, telkens van 19u00 tot 22u00.

Voor wie?

Beginners. Een voorkennis van gewoon gitaarspel is een pre.

Wat?

Slide gitaar, het geheim van de Mississippi delta gespeeld op het prachtige resonator instrument: de resonator gitaar (dobro).

Nu kan je dit ook leren op je eigen gitaar; elektrisch of akoestisch, het maakt niet uit. Alle tips en tricks over het slidespel worden je haarfijn uitgelegd om daarna verder op jezelf aan de slag te kunnen.

Je hebt die dag een bottleneck slide nodig (glas, metaal of porselein) - die je al kan vinden voor minder dan €10 - en een gitaar en tuner! De cursus is speciaal gericht op de beginner die door het bos de bomen niet meer ziet in het overaanbod op internet. Het ganse plaatje wordt je helder uitgelegd.

De lesgever?

David Piedfort is gitarist en popdocent en staat vooral garant voor zijn sessiewerk bij artiesten als Guy Swinnen Band, Kpt Winokio, The Scabs, Stijn Meuris, Jean Bosco Safari, en vele anderen. Elke zaterdag verzorgt hij de live muziek van het populaire Radio 2 programma: 'De Weekwatchers'. Sinds de laatste tien jaar is het slidespel een vast onderdeel van David's sound. Nu is het tijd om die opgedane kennis te delen met anderen. Altijd al willen weten hoe magisch je kan klinken met een slide in je hand? Wees welkom!

Wegens een succesvolle eerste run van de slide gitaar tournee 2017, herneemt hij dit exclusief in 2020 in Het Depot.

https://www.youtube.com/watch?v=fT2_B27yekc

www.davidpiedfort.be

Waar?

Depot Academy, Het Depot, Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Prijs?

Voor 2 lessen betaal je 65 euro.


Optioneel