Workshop: Muziektheorie voor Autodidacten - Muziek als Taal

18.11.2019

Geert Maris
18.11.2019

Uur

19:15

Prijs

80 eur

Lesgever

Geert Maris

Ben je een self-made songwriter of producer maar stuit je toch af en toe op de grenzen van je theoretische kennis, dan is deze workshop met Geert Maris (Nona Mez) echt iets voor jou!

Wanneer?

Maandag 18 november, 25 november en 2 december 2019.
Telkens van 19u15 tot 21u45.

Wat?

Heb je jezelf de basisbeginselen van één of ander instrument bijgebracht, maar bots je toch stilaan op een glazen plafond? Ben je een self-made songwriter of producer, maar stuit je toch af en toe op de grenzen van je theoretische kennis?

Deze workshop omsluit nieuwe inzichten en vaardigheden in muziek, die niet alleen het glazen plafond zal doorbreken voor autodidacten, maar ook de deur op een kier zet om je eigen leercurve een nieuwe boost te geven.

Dit komt aan bod:

  • je leert de snelste manier om de toonaard van een song te achterhalen
  • je leert de snelste, meest valabele methode om helemaal zelf het akkoordenschema van je favoriete songs uit te zoeken op je gehoor én met behulp van enkele logische stappen
  • je leert muziek doorzien en redeneren, zelfs zonder een noot te kunnen lezen
  • aan de hand van enkele vuistregels leer je je eigen zanglijnen of gitaar riffs meerstemmig maken
  • vertrekkend vanuit de majeur toonladder wordt alles over akkoorden uit de doeken gedaan, rechtdoor naar de meest functionele harmonie in praktijk.

Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van verschillende instrumenten (bas, synth, gitaar). Je hoeft zelf geen instrument mee te nemen naar de workshop.

Voor wie?

Voor gemiddelde gevorderden op vlak van muziek spelen. Ook songwriters of homestudio-producers zijn welkom.

Door de kleine omvang van de groep is er ook voldoende ruimte om in te gaan op inviduele vragen en problemen.

Lesgever

Multi-instrumentalist Geert Maris is de Leuvense singer-songwriter achter Nona Mez. Geert kan je alles leren over akkoorden, fingerpicking en andere slaghandtechnieken, complementair spelen, frasering, ear training-methodes en functionele harmonieën. Verder kan hij je muzikaliteit verder aanscherpen of een snelcursus notenleer geven. Voor ieder wat wils, op ieder z’n maat en over verschillende muziekstijlen heen.

Geert Maris geeft al verschillende jaren gitaarles en bandcoaching/samenspel in Het Depot. Beginners ook meer dan welkom.

Optioneel