Workshop: Individuele Stemcoaching

10.03.2020

Workshop Stemcoaching
10.03.2020

Uur

17:00

Prijs

Voor drie lessen van telkens zestig minuten betaal je 165 euro.

Lesgever

Livia Cuypers

Ben je nieuwsgierig naar hoe je je stem verder kan ontwikkelen en gezond kan gebruiken bij het zingen? Wil je méér klank met minder moeite? Livia Cuypers zet je op de juiste weg.

Wanneer?

Dinsdag 10 maart, 24 maart en 21 april 2020
Telkens tussen 17:00 tot 20:00.

Je kiest voor drie sessies telkens om 17:00 OF 18:00 OF om 19:00. Er zijn dus maar drie plaatsen voor deze workshop. Wees er snel bij!

Voor wie?

Iedereen die nieuwsgierig is naar hoe hij zijn stem verder kan ontwikkelen en gezond kan gebruiken bij het zingen.

Wat?

Spreken en zingen. Misschien verloopt het allemaal vlot en vanzelf en heb je er daarom nooit veel aandacht aan besteed of zelfs nog maar bij stilgestaan. Of misschien heb je toch al meer dan eens last gehad van je stem: stemvermoeidheid, heesheid, keelpijn?

Je stem is een instrument dat je moet leren bespelen en verzorgen om het niet stuk te maken. Hoe houd je je stem gezond? Hoe kan je je stem ontwikkelen? Hoe kan je een stemprobleem oplossen? Waarom laat een stem het soms afweten? Waar liggen de stembanden? Hoe zien ze eruit? Hoe werken ze?

Waar?

Depot Academy
Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Hoeveel kost het?

Voor drie lessen van telkens 60 minuten betaal je 165 euro.

Lesgever

Livia Cuypers (°1974) is logopediste en erkend Lichtenberg-stempedagoge. Zij werkt voltijds met sprekers en zangers die hun stem technisch gezond willen leren gebruiken.

http://www.voicecoaching.be/uw-stemcoach.html

Livia is gefascineerd door muziek en klank. Na het behalen van haar diploma Logopedie (1995) begon ze meteen haar beroep uit te oefenen. In 1999 kwam ze bij het zoeken naar een opleiding voor verdere stemontwikkeling (spreek- en zangstem) in contact met de Lichtenbergermethode, in het Nederlandstalig taalgebied ook bekend als “Klank georiënteerd zingen en spreken”. De effecten en veranderingen die ze zelf ondervond, dreven haar tot een verdere verdieping in de methode. In 2005 beëindigde ze met succes de driejarige opleiding tot stempedagoog in Duitsland, aan het Lichtenbergerinstituut. Nog steeds reist ze regelmatig daarheen om op de hoogte te blijven van de meest recente evoluties.

Sedert 2008 volgt ze opleidingen in “Complete Vocal Technique” (2008: Summercourse Tilburg; 2009-2010: 1-year course Utrecht; 2012-2013: Soloist & Songwriting course Kopenhagen), een Deense methode die haar een grondig inzicht geeft in het stemgebruik bij verschillende zangstijlen. Ze past heel wat van deze technieken ook voor de spreekstem toe.

Livia houdt ervan diverse zangtechnieken, zoals vereist bij klassieke zang, kleinkunst, pop en rock zelf te exploreren, om zo de noden en verwachtingen van zangers optimaal aan te voelen en te begrijpen.

Ze speelt piano en gitaar, meestal om zichzelf of anderen bij het zingen te begeleiden.

Voorts is ze regelmatig gastdocent stemcoaching in het muziekcentrum Het Depot in Leuven.

Ze is ook lid van het advisory board van EVTA-be (European Voice Teachers Association).

Optioneel