Workshop: How To Make Music With Your iPhone & iPad

26.10.2019

Ipad Music Making
26.10.2019

Prijs

€ 65

Wanneer?

Zaterdag 26 oktober 2019 en 9 november van 13u00 tot 17u00.

Voor wie?

Voor iedereen die een iPad of een iPhone heeft en zou deze graag leren gebruiken om (live-) muziek te maken of in te schakelen in een bredere muziek-setup.

Wat?

We beginnen met een algemene verkenning van de muziek-omgeving op iPad & iPhone: alle basisconcepten komen aan bod. Opfrissing van audio- en midi-concepten in iPad-context, gebruik van externe apparatuur als keyboards, verkenning van het aanbod synths, effecten en DAW-programma's die nu reeds bestaan voor iPad & iPhone.

Daarna verkennen we een aantal meer gespecialiseerde items die belangrijk zijn voor de beginnende iPad-muzikant: hoe verbind ik alles, hoe voer ik noten in zonder extern keyboard, hoe werkt een DAW (Digital Audio Workstation) op iPad. We kijken ook in detail naar een synth, een drumcomputer en enkele specifieke technieken om de uitwisseling met de PC te vergemakkelijken zoals Ableton Link en het inladen van nieuwe samples/klanken. En uiteindelijk brengen we alles samen in één uitgewerkt concreet voorbeeld.

Tot slot kijken we ook even naar specifieke toepassingen van deze concepten voor de muzikant op het podium.

Wie de cursus verlaat, zou een goed beeld moeten hebben van wat mogelijk is met een iPad/Iphone op muziekvlak.

Waar?

Depot Academy Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Prijs?

Voor 2 lessen van telkens 4 uur betaal je 65 euro.

Lesgever?

Tim Tielemans is behalve toetsenman in verschillende projecten zoals Maria Dolores Band en Suburbans ook al meer dan dertig jaar gepassionneerd door muzikale electronica. In een ander leven was hij technisch trainer bij multinationals waaronder IBM, maar werkte nadien ook jaren samen met geluidsingenieur Jef Aerts (eveneens lesgever bij Het Depot), met name rond La Banda Neon, hun gezamelijk electro-tango project en verschillende opdrachten in de reclame-sector. De laatste jaren moet hij proberen weg te blijven van Apple’s App Store die hij half heeft leeggeplunderd op zoek naar de beste Ipad muziek apps.Optioneel