27.03.2018
Vanaf
17:00
Prijs

€165

Lesgevers

Livia Cuypers

Workshop: Individuele stemcoaching - VOLZET

Wanneer?
Dinsdag 27 maart, 17 april en 8 mei
Telkens tussen 17u00 tot 20u00.

Je kiest voor drie sessies om 17u00, om 18u00 of om 19u00.

Voor wie?
Iedereen die nieuwsgierig is naar hoe hij zijn stem verder kan ontwikkelen en gezond kan gebruiken bij het zingen.

Wat?
Spreken en zingen … Misschien verloopt het allemaal vlot en vanzelf en heb je er daarom nooit veel aandacht aan besteed of zelfs nog maar bij stilgestaan. Of misschien heb je toch al meer dan eens last gehad van je stem: stemvermoeidheid, heesheid, keelpijn…

Je stem is een instrument dat je moet leren bespelen en verzorgen om het niet stuk te maken. Hoe hou je je stem gezond? Hoe kan je je stem ontwikkelen? Hoe kan je een stemprobleem oplossen? Waarom laat een stem het soms afweten? Waar liggen de stembanden? Hoe zien ze eruit? Hoe werken ze, ...

Ben je nieuwsgierig naar hoe je je stem verder kan ontwikkelen en gezond kan gebruiken bij het zingen? Wil je méér klank met minder moeite? Dan zet Livia Cuypers je zeker op de juiste weg!

Je komt telkens om 17u00, 18u00 of 19u00. Er zijn dus maar drie plaatsen voor deze workshop. Wees er snel bij!

Waar?
Depot Academy - Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Hoeveel kost het?
Voor drie lessen van telkens 60 minuten betaal je 165 euro.

Wie geeft de les?
Livia Cuypers (°1974) is logopediste en erkend Lichtenberg-stempedagoge. Zij werkt voltijds met sprekers en zangers die hun stem technisch gezond willen leren gebruiken.

http://www.voicecoaching.be/uw-stemcoach.html

Livia is gefascineerd door muziek en klank. Na het behalen van haar diploma Logopedie (1995) begon ze meteen haar beroep uit te oefenen. In 1999 kwam ze bij het zoeken naar een opleiding voor verdere stemontwikkeling (spreek- en zangstem) in contact met de Lichtenbergermethode, in het Nederlandstalig taalgebied ook bekend als “Klank georiënteerd zingen en spreken”. De effecten en veranderingen die ze zelf ondervond, dreven haar tot een verdere verdieping in de methode. In 2005 beëindigde ze met succes de driejarige opleiding tot stempedagoog in Duitsland, aan het Lichtenbergerinstituut. Nog steeds reist ze regelmatig daarheen om op de hoogte te blijven van de meest recente evoluties.

Sedert 2008 volgt ze opleidingen in “Complete Vocal Technique” (2008: Summercourse Tilburg; 2009-2010: 1-year course Utrecht; 2012-2013: Soloist & Songwriting course Kopenhagen), een Deense methode die haar een grondig inzicht geeft in het stemgebruik bij verschillende zangstijlen. Ze past heel wat van deze technieken ook voor de spreekstem toe.

Livia houdt ervan diverse zangtechnieken, zoals vereist bij klassieke zang, kleinkunst, pop en rock zelf te exploreren, om zo de noden en verwachtingen van zangers optimaal aan te voelen en te begrijpen.

Ze speelt piano en gitaar, meestal om zichzelf of anderen bij het zingen te begeleiden.

Voorts is ze regelmatig gastdocent stemcoaching in het muziekcentrum Het Depot in Leuven.

Ze is ook lid van het advisory board van EVTA-be (European Voice Teachers Association).

Inschrijven