28.04.2018
Vanaf
12:30
Prijs

€120

Lesgevers

Jef Aerts

Workshop: Ableton Crash Course (level 1)

Wanneer?
Zaterdag 28 april en zaterdag 5 mei
Telkens van 12u30 tot 18u00.

Voor wie?
Iedereen die elektronische muziek wil maken, zijn muziek wil verrijken met loops, beats en synths of zijn muziek live wil brengen.

Wat?
Leer hoe je snel en handig muziek kan maken, zowel in de studio als op het podium. We leren hoe je met Live een afgewerkt nummer kan maken en hoe je dat nummer dan op het podium toch nog kan aanpassen. We loodsen je tijdens deze CRASH COURSE in twee dagen doorheen zoveel mogelijk functies van Ableton Live. Tijdens en na de les is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen en alles uit te proberen op de computers in het leslokaal.

Volgende onderwerpen komen aan bod:
Wat is Ableton Live, hoe begin ik eraan?, de browser - Menus - Control Bar - Mixer - Arangement vs Session view - Warp - Audio vs Midi - Launching clips - Audio Editing - Clip Envelopes - Audio Effects - Track Automatisatie - Simpler - Impulse - Drum Rack - Analog - Operator - MIDI recording - MIDI effecten - Midi- & Keyboard-Mapping - Macro's - VST instruments - enz...

Waar?
Depot Academy - Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Hoeveel kost het?
Voor twee lessen betaal je 120 euro.

Wie geeft de les?
Jef Aerts is een van de eerste 'Ableton Certified trainers' in België. Hij geeft onder meer workshops DJ/remix with Ableton Live, Live on Stage en Ableton Advanced Production.

Jef Aerts is al sinds 1996 professioneel geluidstechnicus in zowel muziek- als audio-postproductie. Hij werkte in Galaxy Studios, een van de grootste muziekstudio’s van België, waar hij de knepen van het vak leerde. Momenteel werkt hij als geluidstechnicus bij A Sound. Hij is verantwoordelijk voor de geluidsmontages, sound design en mixages van talrijke tv-commercials, tv series, kort- en langspeelfilms.

Als muziekproducer is hij in vele stijlen thuis. Zijn recentste project "Jef N Tim" duikt geregeld op in de Beatport Electro-House top100! Jef leert muzikanten, producers en DJ’s de eindeloze creativiteit van Ableton Live en werd een van de eerste certified trainers voor België. Zijn interesse gaat vooral uit naar elektronische muziek, sound design, mastering, surround sound & game audio.

Inschrijven