10.02.2018
Vanaf
12:00
Prijs

€150

Lesgevers

Jimmy Vanrietvelde

Basiscursus PA

Wanneer?
Theorie
Zaterdag 10 februari en 17 februari
Telkens van 12u00 tot 17u30.

Praktijk
Zaterdag 3 maart OF zondag 4 maart
Van 10u00 tot 15u30. (*)
+ 2 concertavonden naar keuze als stagehand in Het Depot

(*) Voor de praktijkles wordt de groep opgedeeld in twee groepen. De groepen worden tijdens de eerste theorieles samengesteld in overleg. De uren voor de praktijkles zijn onder voorbehoud van de concertagenda.

Voor wie?
Iedereen die de basisprincipes van PA-techniek wil leren kennen tijdens een beknopte cursus.

Wat?
In de eerste twee dagen wordt de theoretische en praktische werking van de verschillende toestellen grondig uitgelegd. Micro's, kabels, fiches, mengtafels, versterkers, effecten en luidsprekers passeren de revue.

De derde dag verzorg je in kleine groepjes in de praktijk een PA. Dit houdt in dat je zelf een PA-systeem opbouwt. Je begeleidt een band bij een PA-repetitie: je zorgt voor de soundcheck, de podium mix en de zaal mix. Uiteraard coacht onze ervaren docent je hierbij.

Ten slotte krijg je ook de kans om twee concertenavonden naar keuze als stagehand mee te volgen als deel van de backstage productiecrew van Het Depot!

Na afloop van deze cursus krijg je een attest waarmee je bij de provincie Vlaams-Brabant een PA-installatie kan ontlenen.

Waar?
Het Depot vzw - Martelarenplein 12, 3000 Leuven

Hoeveel kost het?
Voor de twee theorielessen, praktijkles en stagehand ervaring betaal je €150.

Wie geeft de les?
Jimmy Vanrietvelde heeft jarenlang ervaring als geluidsman (front of house, monitors, studio-engineer, ...) bij o.a. Float Fall, Jamie Lidell, AKS, Pukkelpop, Ansatz der Machine, Anton Walgrave, Het Depot, STUK, enz...

Inschrijven