Zap Mama (i.h.k.v. Afrika FilmFestival)

Zap Mama 175
zaterdag 11 mei 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€20 - €23

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €18 - €20

Verkooppunten

Room setup

Box

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. Bij de box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zetels en zijn er dus enkel staanplaatsen.

Meer info

Legendarische combo polyfonische afropop, doordrongen van Afrikaanse vocale technieken en invloeden uit hiphop, jazz en soul.

Zap Mama is ongetwijfeld één van de strafste vrouwelijke Belgische artiesten. In haar indrukwekkende carrière tourde ze de wereld rond en werkte ze onder meer samen met Erykah Badu, The Roots, David Gilmore, Meshell Ndegeocello en Michael Franti.

Zap Mamas verhaal in de wereldmuziek is één van epische proporties. Al meer dan 25 jaar plaatst zangeres Marie Daulne zich op het kruispunt van het mystieke Afrikaanse continent en de complexe Westerse wereld. Daulne, geboren in Congo als dochter van een Belgische vader en een Congolose moeder, distilleert creatieve energie uit een eindeloze waaier aan bronnen en straalt die terug naar de wereld met onovertroffen vakmanschap. Ritme en schoonheid. Mythe en melodie. Geschiedenis en harmonie. Ze worden allemaal één in de muziek van Zap Mama!

Op haar laatste album, ‘Eclectic Breath’, experimenteert Marie Daulne met het concept ‘Dance A Cappella’. Live te ontdekken in Het Depot op 11 mei!

Support-act: The Mafik.
Warm-up & afterparty: DJ Vega.

Dit concert vindt plaats in het kader van Afrika Filmfestival, dat de beperkte blik op Afrika grondig wil wijzigen door meer Afrikaanse kwaliteitsfilms in de bioscoop en andere media te krijgen.