Willow (The Goodbye Show) + Melting Mallows

Willow
donderdag 14 februari 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Support-act: 20:30
  • Main act: 21:30

Ticket info

Prijs

€15 - €18

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €13 - €15

Verkooppunten

Room setup

Box

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. Bij de box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zetels en zijn er dus enkel staanplaatsen.

Meer info

Indierockband Willow hangt de gitaren aan de wilgen. In de originele line-up zakken ze voor hun afscheidsconcert af naar hun tweede thuis Het Depot.

Willow speelde zich in 2010 naar de derde plaats in Humo’s Rock Rally en kaapte al doende ook de publieksprijs weg. Dat leverde de indierockband-met-80’s-trekjes meteen een platencontract op bij Universal Music. In 2012 lieten ze hun debuut op de wereld los: 'We The Young'.

Debuutsingle 'Gold' en 'Sweater' leverden hopen airplay op en kampeerden heel wat weken in De Afrekening. De ingenieuze videoclip voor 'Sweater' ging wereldwijd viraal en haalde in eigen land een MIA binnen. In 2014 releasede Willow een tweede, meer elektronisch album. Uit 'Plastic Heaven' schopten ook de videoclips voor 'Remedy' en 'Danger' het tot internethits.

Met een ijzersterke live-reputatie deed Willow verschillende malen het Belgische festival- en clubcircuit aan en kan op haar palmares onder andere zeven keer Ancienne Belgique, twee keer Pukkelpop en één keer Dour schrijven.

Na 'Zacht', een akoestische EP in 2016, werkte de band aan een nieuw album tot het nieuws kwam dat keymember en gitarist Nils Goddeeris een mooie jobaanbieding accepteerde in Singapore. De band besloot daarom gezamenlijk om ermee op te houden.

Maar niet zonder afscheidsconcert. Op 14 februari speelt Willow (in de originele line-up!) een allerlaatste concert in Het Depot in Leuven. Niet te missen, lijkt ons.

Support-act: Melting Mallows.