zaterdag 19 april 2014
  • Locatie: Het Depot

Ticket info

Prijs

€12 - €15

VZW Straatrijk presents: Cityscape XL

VZW Straatrijk presenteert Cityscape XL, een namiddag vol activiteiten, een avond vol hip hop.

VZW Straatrijk presents i.s.m. Het Depot: Cityscape XL

14u-18u: Allerlei randanimatie:

- Urban Market: merchandising, CD's, ...

- Street Art Gallery: Street artists die hun werken tentoonstellen en verkopen

- BBoy Jam: 7 2 smoke

- Skate Contest: miniramp

19u-05u: Acts:

Soundrascalz

Jonge, 5-koppige, crew uit Wijgmaal (Leuven). Na het opbouwen van een lokale harde kern zijn ze van plan om Vlaanderen te laten zien dat ook Leuven talent in huis heeft.

Roncha

Levende legende in de Leuvense hiphopscene, voornamelijk bekend als onderdeel van rapgroep AMOK. Werkt aan een eerste soloalbum dat gepland staat voor mei 2014.

Hakim

Jonge Marokaanse rapper uit Gent, manifesteerde zich vrijwel onmiddelijk in het Vlaamse hiphoplandschap met zijn debuut EP '9 Militia', tevens de naam van zijn crew. Scoorde sterk met singles 'El Kaoutari' & 'Nu Nog Eén' en staat garant voor een explosieve live show.

Storme

De rasechte gentenaar Storme, geflankeerd door zijn goede vrienden Safi en Spreej, bracht zijn eerste nummer 'Klaar' uit eind 2013. Dit betekent dat hij klaar is voor zijn grote debuut. In december bracht hij zijn eerste solotrack 'Zwaailichten' uit. Ook in 2014 belooft het niet stil te zijn rond de artiest Storme aangezien de release van zijn eerste EP op de planning staat!

Tiewai

Als het eerste en enigste Limburgse lid van het succesvolle collectief 'Eigen Makelij' bracht Tiewai in 2012 met 'Ilawo' een sterk debuut uit. Daaropvolgend speelde hij in 2013 menig podia plat en was hij te zien op verscheidene festivals zoals Summerfestival, Crammerock & Genk on Stage.

Na twee tracks op de 'Panter EP' en enkele sterke verses op 'Expertise' begint hij 2014 met een hoop nieuw materiaal, klaar om op het publiek los te laten.

Diamantairs

Cloos en Pasi zijn niet alleen ex-2000Wat; en ook niet alleen de oprichters van Eigen Makelij. Als coach voor Pepe, Safi & Spreej, Tiewai en Tourist hebben ze een grootse invloed gehad op de jongste ontwikkelingen in de Vlaamse hiphop-scene. In 2014 keren ze eindelijk terug - vijf jaar na Koekembak. De experts in vakmanschap: Diamantairs.

Hef & Crooks (NL) (headliner)

Twee broers uit Nederland (Rotterdam) die op hun eentje voor een ware transformatie zorgden van de nederlandstalige hiphopscene. Hef maakte indruk met zijn debuutalbum Hefvermogen (onder Noah’s Ark) en kreeg veel lof van overal uit de scene, tot in België. Zijn broer Crooks werd vooral bekend door een historische 101-barz studiosessie op jonge leeftijd. Hef bracht onlangs ook z’n 2e album ‘Papierwerk’ uit, met samenwerking met onder andere The Opposites. Nu hebben deze 2 broers dus voor het eerst een duoplaat uitgebracht: 'Freddy & Bundy'.

Afterparty: Killa Tactics (Dysfunkshunal & Damented)

Wie in Leuven 'hiphop' zegt, zegt Killa Tactics. Aanwezig op meerdere parties in binnen- en buitenland, en bekend van internationale DJ-wedstrijden. Voor een uitgebreide biografie van deze heren verwijzen we U wegens plaatsgebrek graag door naar hun respectievelijke artiestenpagina's op Facebook.