Villagers

Villagers
maandag 18 november 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Support-act: 20:30
  • Main act: 21:30

Ticket info

Prijs

€21 - €24

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €18 - €21

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Band rond Conor O'Brien overtreft zichzelf met nieuw album 'The Art Of Pretending To Swim'. Een absolute parel!

Villagers is één van de best bewaarde geheimen uit het Ierse muzieklandschap. De band debuteerde in 2010 met 'Becoming A Jackal'. O'Brien presenteerde toen zijn project nog als een eenmansband met een eerder minimalistische sound.

Album na album werd de sound van Villagers meer gedefinieerd en klonk het steeds lijviger en minder desolaat. Was 'Darling Arithmetic' het opstapje, dan is zijn nieuwste 'The Art Of Pretending To Swim' de overtreffende trap.

Villagers opent de deur voor elektronische elementen, zoals hier en daar een beat, samples (stemmen, geluiden) en loops. Maar meer nog dan die elektronica, zijn het koper- en houtblazers, strijkers en breed uitwaaierende toetsenpartijen die het nieuwe album kleur geven.

Kortom: met 'The Art Of Pretending To Swim' heeft Villagers een koers gevonden waar we maar al te graag op meevaren. Samen met ons te ontdekken op 18 november!

"Villagers is een wereldband. Alleen heeft het grootste deel van de wereld dat nog altijd niet door. Als het aan ons ligt, willen we dat nog graag even zo houden en we vermoeden dat het voor Conor O’Brien op deze manier ook wel ok is." - daMusic

Support-act: Robin Kester.