Tinariwen

Tinariwen Horizontal C Marie Planeille Without Text
zondag 27 oktober 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€25 - €28

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €22 - €25

Verkooppunten

Room setup

Flex (vanaf 1 januari 2021)

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Tinariwen verschijnt uit de Sahara met een magische wervelwind van Malinese blues en rock. Als een sluimerende storm betoverde de band de oren van bands als Coldplay, Thom Yorke, Brian Eno en The Rolling Stones.

TIMING
20:00 - Doors
21:00 - Tinariwen
Warm-up & afterparty by Rebel Up.

--

Tinariwen is een groep Malinese Toearegmuzikanten, die begin jaren tachtig werd gevormd in een Libisch vluchtelingenkamp. Hun hypnotiserende woestijnblues is even zalvend als bezwerend.

Verdreven uit hun nomadenbestaan zingen ze over politieke bewustwording, onderdrukking en vrijheid. Met traditionele Afrikaanse en elektrische Westerse instrumenten speelt de band hypnotiserende muziek, alsof Keith Richards, Santana en John Lee Hooker samen met leden van Primal Scream en The Grateful Dead in de woestijn zijn gestrand.

Tinariwen zette in 2002 de Afrikaanse woestijnrock op de (wereld)kaart met het album 'The Radio Tisdas Sessions'. Sindsdien brachten de leden van Tinariwen nog acht albums uit, stonden ze op festivals als Glastonbury, Coachella en Roskilde en wonnen ze meerdere awards, waaronder een Grammy voor Best World Music Album.

Nog steeds is Tinariwen één van de belangrijkste exponenten van de exotische Toeareg-/woestijnrock. Kom dat zien!

Warm-up & afterparty by Rebel Up.