Theatre of Hate + The Kids + TV Smith + Cocaine Piss + ... (i.h.k.v. Breaking Barriers)

Depot Webheader Background Bb18
10 november 2018
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 15:30

Ticket info

Prijs

Dagticket: €22 - €25 // Combiticket: €40 (enkel vvk)

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €19 - €22

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Tweede festivaldag van punkfestival Breaking Barriers met onder meer Theatre of Hate, The Kids, TV Smith en Cocaine Piss.

Op 9 en 10 november vindt de derde editie van het punkfestival Breaking Barriers plaats. Ook dit jaar weet het festival enkele topnamen te strikken.

TIMING
15:30 - Deuren
16:10 - New Trash
17:10 - Millie Manders & The Shut Up
18:20 - Cocaine Piss
19:20 - TV Smith
20:40 - The Kids
22:10 - Theatre of Hate
23:20 - start afterparty

THEATRE OF HATE

Op deze tweede festivaldag verwelkomen we absolute veteranen uit de alternatieve scene: Theatre of Hate. Live wordt het geluid van Theatre of Hate nog steeds gekenmerkt door de zuivere stem van Kirk Brandon, de tegelijkertijd zweverig en agressief klinkende gitaar én de onmisbare saxofoon.

Theatre of Hate wist een eigen publiek te winnen zonder commerciële toegevingen te doen. De band brengt punk, zonder overdreven stoerdoenerij. Postpunk, zonder artistieke pretentie. Protestsongs, zonder platte slogans. Kortom: de perfecte afsluiter van de tweede festivaldag.

THE KIDS

The Kids schotelt punk voor zoals die goed om horen is: fel en snel, enthousiast en vinnig, en op prima composities zonder pretentie. Met klassiekers als ‘There Will Be No Next Time’ en ‘Fascist Cops’ op de kerfstok is de status ‘legendarisch in de Belpop-geschiedenis’ al jaren verzilverd, maar van sleet is er na vier decennia punk & anarchie nog altijd geen sprake. The Kids is en blijft de perfecte band voor wie zijn muziek ongecompliceerd en rauw wil.

TV SMITH

TV Smith is de legendarische frontman van The Adverts, één van de bekendere bands uit de eerste golf van de Britse punkrock. Dat hij nog steeds geassocieerd wordt met deze band, is echter onrechtvaardig. Solo bracht TV Smith inmiddels acht solo-albums uit, waarop hij telkens bewijst dat hij relevante teksten en meeslepende melodieën kan creëren.

TV Smith bouwde met zijn energie live-optredens een trouwe fanbasis in heel Europa uit. Te verwachten? Messcherp solowerk met de nodige Adverts-klassiekers!

COCAINE PISS

Maak kennis met Cocaine Piss, stilaan een vaste waarde in de Belgische alternatieve scene. Hun noisepunk was alvast indrukwekkend genoeg om Steve Albini te overtuigen om hun tweede LP te producen. Het resultaat: één brok energieke chaos, die ze ook live met overtuiging weten te brengen. Cocaine Piss beklom afgelopen jaar al een keer het foyer-podium in Het Depot, maar tijdens Breaking Barriers krijgen ze verdiend een plek op het grote podium.

MILLIE MANDERS & THE SHUT UP

Hoewel ze in België nog compleet onbekend is, is Millie Manders een bijzonder getalenteerde en veelzijdige zangeres wiens songs online stilaan een ruim publiek beginnen te bereiken. Met haar begeleidingsband The Shut Up creëert ze een mix van kwade punk, dansbare ska en urban geluiden van de huidige generatie. Het resultaat? Eigentijds en origineel, maar zonder ooit te vergeten waar die rebelse attitude vandaan komt.

NEW TRASH

New Trash is jong, lokaal talent uit Leuven. De band bestaat uit drie Leuvense jongeren, die rond de grens van de meerderjarigheid cirkelen en resoluut kiezen voor punk. Hoewel hun oeuvre nog niet uitgebreid is, spelen ze met volle overgave. Hun enige release tot nu toe is de in 2017 uitgebrachte EP ‘Circle’. Live te ontdekken op Breaking Barriers!