The Weight Band

The Weight Band
09 mei 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
Tickets

Ticket info

Prijs

€20 - €23

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €18 - €20

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Ontstaan op initiatief van ex-leden van The Band, ontwikkelde The Weight Band zich van een muzikantencollectief, dat middels het uitvoeren van nummers van de legendarische Canadese band het erfgoed wilde bewaren, tot wat het nu is.

The Weight Band overstijgt het concept van 'tributebands' volledig. Dat heeft er alles mee te maken dat de band onder meer bestaat uit Jim Weider, die van 1985 tot 2000 deel uitmaakte van The Band. De groepsnaam verwijst vanzelfsprekend naar 'The Weight', het nummer uit de eerste, legendarische LP onder eigen naam: 'Music From Big Pink' uit 1968. Het nummer werd de signatuursong van The Band.

The Weight Band staat garant voor de meesterlijke sound van The Band: het kenmerkende hoekige gitaarspel, de vette orgelklanken, de fraaie accordeon en die typische stemmen (die soms heel sterk lijken op die van de originele leden van The Band.

Met gitarist Jim Weider als voorman en anderen die in de periferie van The Band hun sporen hebben verdiend, bestaat er geen enkele twijfel over hun roots: er wordt eigen werk aan het repertoire toegevoegd, maar de klassiekers blijven. In 2018 verscheen debuutalbum 'World Gone Mad', welke met lovende kritieken werd ontvangen, zowel door de media als de Americana en roots liefhebbers.