The Mauskovic Dance Band (ihkv Babylon Bar)

Babylon Bar Eventheader Depot 2
zaterdag 23 november 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 21:00

Ticket info

Prijs

€12 - €15

Cultuurkaart KU Leuven

€9 - €12

Verkooppunten

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

In samenwerking met STUK organiseert Het Depot Babylon Bar! Verwacht u aan een reeks van hybride acts die zich situeren tussen wereldwijde ritmes, kosmische jazz en weird electronica.

Late night feest op 23 november 2019 in Het Depot!

LINE-UP & TIMING

21:00 - Doors
21:00 - Susobrino
21:30 - Compro Oro (live)
23:00 - Mauskovic Dance Band (live)
00:00 - Susobrino
01:00 - DJ Dziri
02:30 - DTM Funk
04:00 - curfew

Mausokovic Dance Band (live)

The Mauskovic Dance Band? Dat zijn drie gelijke delen Cumbia, Afro-Caraïbische ritmes en space disco. Na jarenlang de wereld rond te touren met onder andere W.I.T.C.H., Altin Gün en Jacco Garder besloot Nicola Mauskovic dat het tijd was voor iets nieuw. Intussen zijn we drie jaar later, is Mauskovic Dance Band groots en zet de band met een hypnotische groove alle grote festivals en dubieuze undergroundclubs in vuur en vlam!

Na enkele EP’s op het legendarische Bongo Joe zakt de band met hun debuut af naar Het Depot!

--

Dit concert is gratis voor leden van Subbacultcha Belgium.

Compro Oro (live)

Soms moet een band eens een stevige omweg maken om te weten waar hij thuishoort. Dat kan Havana zijn. Of Mogadishu. Of Gent. Dat is precies wat Compro Oro, één van de toonaangevende bands in de voortrollende New Wave of Belgian Jazz, heeft gedaan sinds hun debuut in 2015.

Op het nieuwe album 'Suburban Exotica', dat in oktober 2019 op Sdban Ultra verschijnt, gaat de band een stap verder en voegt de geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix. Het album is geproduceerd door toetsenist Dijf Sanders. Speciale gast Joachim Cooder - zoon van levende legende Ry Cooder - serveert percussie en zijn met effecten beladen elektrische mbira.

DTM Funk

DTM Funk werd geboren in Kigali, maar groeide op in Antwerpen. De Belgische jeugd danst al enkele jaren graag op zijn soulvolle muziek doorspekt met boogie, funk, disco, garage en Chicago footwork.

Hij heeft zijn eigen label, Foot Juice Records, en is trots op zijn Afrikaanse roots en invloeden. De dj-sets van DTM Funk zitten barstensvol muziekparels die hij ook met veel plezier verspreidt via zijn programma Rhythm District, op The Word Radio. Hij promoot zijn feestelijke ingesteldheid als een echte religie, een funkdogma.

Susobrino

Handgeplukte Field Recordings, zorgvuldig gekozen percussie, akoestische ingrediënten en elektronische kruiden. Dit vormt de basis van ieder recept die de Boliviaanse Belg Susobrino creëert.

Hij stelde zijn eerste EP 'Mapajo' in 2018 voor. Sindsdien haalde hij al verschillende prijzen binnen, zoals 'Champion Sound Beat Battle' en 'Most Promising Act' op de Red Bull Elektropedia Awards, en liet hij vele festivals kennismaken met zijn creaties. Zijn laatste album 'La Hoja de Eucalipto' getuigt daarentegen van zijn energieke en iets hardere kant.

DJ Dziri

DJ Dziri maakte eerst kennis met de elektronica genre op de Brusselse raves. Na het DJ'en onder de knie te hebben, ging ze al snel over tot producen en startte ze haar eigen party-concept Souk Sessions, een serie wereldwijde Arab Techno feestjes.

In het buitenland doet haar naam al belletjes rinkelen. In Frankrijk, Canada en Duitsland heeft ze al enkele keren achter de draaitafels gestaan. Ook heeft ze een Tommowland-set achter de rug. Haar sets vol unieke elektronische dansmuziek nemen je mee van Noord-Afrika tot het Midden-Oosten. Reken maar van yes op dat de Berberse ritmes je snel naar de dansvloer zal begeven!