The Fuzztones + The Godfathers

Fuzztones 3
zaterdag 06 april 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€20 - €23

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €18 - €20

Verkooppunten

Room setup

Flex (vanaf 1 januari 2021)

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Twee heuse cultparels in ons midden.

TIMING

20:00 - Doors
20:20 - support-act Philadelphia 69
21:20 - The Godfathers
22:50 - The Fuzztones
00:00 - end show
00:00 - afterparty with Malcolm Nix

The Fuzztones werden in de vroege jaren ’80 opgericht door zanger/gitarist Rudi Protrudi. De formatie uit New York wordt beschouwd als één van de voorlopers in de garage rock revival. Garagerock uit de tijd dat het fuzzpedaal net was uitgevonden (begin jaren ‘60) werd vermengd met het destructieve tijdsbeeld van het punktijdperk.

In tegenstelling tot de meeste tijdgenoten bleek The Fuzztones een langdurig bestaan gegund. Do we need to say more? In fuzz we trust!

--

Ook The Godfathers, een heuse cultparel uit het no-future tijdperk, strijken neer in onze zaal. Hun grootste hit uit 1987, 'Birth School Work Death' - nog steeds actueel en springlevend - zal zeker de revue passeren.

De Britse rockband sloeg in 2017 terug met het studio-album 'A Big Bad Beautiful Noise'. Hoe ze het flikken is de vraag, maar The Godfathers klinken, hetzij met wat nieuwe leden, vitaler dan ooit en schudt daarmee ‘oude rotten’-associaties keihard van zich af. Hun spetterende gitaarrock heeft een lekker post-punk-randje – alsof Dr. Feelgood en The Pistols op boevenpad zijn – en kun je opzwepend én melodieus noemen.

--

Support-act: Philadelphia 69.
Afterparty: Malcolm Nix.