The Fleshtones

Fleshtones
maandag 25 november 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Prijs

€10 - €12

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €8 - €10

Verkooppunten

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Vaandeldragers van garagerock bestaan veertig jaar!

Veertig jaar geleden ontdekten Keith Streng en zijn vriend Marek Pakulski enkele gitaren in de kelder van het huis dat ze samen huurden. Zonder enige muzikale kennis begaven ze zich al snel in de wereld van de rock 'n roll en r&b. Niet veel later werden ze vergezeld door buurtvrienden Peter Zaremba en Lenny Calderon.

In een carrière van meer dan vier decennia hebben garagerock superhelden The Fleshtones werkelijk alles gedaan. Ze zijn één van de laatste overgebleven originele CBGB-bands, speelden op de kortstondige MTV-show van Andy Warhol en waren de laatste band die publiekelijk optraden in het World Trade Center.

De Fleshtones vieren hun veertigste verjaardag met de release van hun 21ste album: 'The Band Drinks For Free'. Met twaalf liedjes over liefde, bedrog en dood in klassieke Fleshtones-stijl gooit het album achteloos (voor de puristen) de fuzz-gitaar en Farfisa-orgelriffs van de zogenaamde 'garagerock' samen met rockabilly, soul en surf!