The Blasters

Depot Thumbnail Website The Blasters
donderdag 07 februari 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€22 - €25

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €20 - €22

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Amerikaanse rootsmuziek vervat in een uitermate dynamische live-act met opzwepende rock 'n roll, R&B blues.

Nadat Dave Alvin in 1986 the Blasters verliet om solo te gaan, werd het een hele tijd stil rond de groep. Het was pas in 2004 dat onder de leiding van broer Phil een nieuw album het licht zag.

The Blasters wordt algemeen beschouwd als de meest invloedrijke groep die het Americana-marktsegment tijdens de jaren '80 bevolkte. "We got the Louisiana boogie and the Delta blues, we got country, swing and rockabilly too, we got jazz, country-western and Chicago blues – it’s the greatest music that you ever knew", zingt de band op hun debuut 'American Music' uit 1980. Het zijn nog steeds dezelfde muzikale ingrediënten waarmee zanger-gitarist Phil Alvin en zijn gevolg al bijna vier decennia de pannen van de daken swingen.

Verwacht u aan een uitermate dynamische live-act gekruid met opzwepende rock 'n roll, R&B en blues. Kortom: Amerikaanse rootsmuziek die zijn gelijke niet kent aan de beide oevers van de Atlantische Oceaan.