SX + WZA - Sold Out

Image002 Jpg
donderdag 28 maart 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€19 - €22

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €17 - €19

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Belgische revelatie levert met klasse doordrongen electronica, intense abstracte percussie en diepe, krachtige vocals een derde album af.

TIMING

20:00 - Doors
20:30 - support-act WZA
21:30 - SX
22:40 - End

In 2011 landde SX op aarde met de exotische single 'Black Video'. Een magnetisch nummer waar geen ontkomen aan was. De kickstart voor een internationale tour waarbij bands als Yeasayer, Vampire Weekend en Poliça hen mee op sleeptouw namen.

In 2012 verscheen hun eerste album 'Arche', aangevoerd met de hits 'Gold', 'Graffiti' en het meeslepende 'The Future'. In 2016 losten ze een tweede worp, 'Alphabet', met bijhorende straffe singles 'Hurts' en 'Vision'. Enter 2018: met klasse doordrongen electronica, intense abstracte percussie en diepe, krachtige vocals levert SX een derde album af.

Met 'EROS' maakt SX een terugkeer naar de essentie van ons bestaan: de liefde. "Onze plaat EROS is liefde in al haar vormen: gaande van devotie, het geven, het dansende ritmische, die aantrekkingskracht die wezenlijk is, de zonsopgang en de enorme kracht die ervan uitgaat, de dreiging, de terugval, het verleiden, Eros in al haar warmte. De essentie: zorg voor elkaar en voor de natuur", aldus SX. De eerste single 'Designed/Desire' klinkt alvast véélbelovend.

Support-act: WZA.