Suzanne Vega

Vega S Holz 12 19 19 B 0166 V02 Bw Lg
dinsdag 01 maart 2022
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€30 - €33

Cultuurkaart KU Leuven

€27 - €30

Verkooppunten

Room setup

Flex (vanaf 1 januari 2021)

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

In april 2020 liet Suzanne Vega nieuwe album 'An evening op New York Songs and Stories (Cooking Vinyl) op de wereld los.

Suzanne Vega wordt alom geprezen als één van de beste songwriters van haar generatie. Ze is een boegbeeld van de folkrevival van de vroege jaren 80. Na het verschijnen van haar warm onthaalde debuutalbum, in 1985 uitgebracht met haar naam als titel, bleef ze hedendaagse nummers schrijven en opnemen die ons inmiddels vertrouwd in de oren klinken. ‘Luka’ is ongetwijfeld de enige hit ooit die werd geschreven vanuit het perspectief van een misbruikte jongen, terwijl ‘Marlene on the Wall’ opvallend goed scoorde in het VK. ‘Tom’s Diner’ is een eigenaardig a-capellanummer en werd als remix van het Britse danceduo DNA een groot succes in nachtclubs. Vega’s albums, waaronder ‘Suzanne Vega’, ‘Solitude Standing’ en ‘99.9F’, gingen miljoenen keren over de toonbank.

Op ‘An Evening of New York Songs and Stories’ staan eerder uitgebrachte nummers die geïnspireerd zijn door New York, dit keer in een live-uitvoering. Vega wordt hierbij bijgestaan door haar trouwe gitarist Gerry Leonard, bassist Jeff Allen en keyboardspeler Jamie Edwards. Naast hits als ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’ komen ook minder bekende pareltjes aan bod, zoals ‘Frank and Ava’ en ‘Ludlow Street’.

De nummers klinken als verhalen die op meesterlijke wijze door Suzanne Vega worden verteld. Haar haast puur poëtische blik op de wereld' valt telkens weer op het stadsleven, gewone mensen en onderwerpen die uit het leven gegrepen zijn. De gevatte en pure songs van Vega zijn nog altijd even herkenbaar, uniek en diepzinnig als toen ze dertig jaar geleden voor het eerst op de radio te horen was.