Stef Kamil Carlens + Meskerem Mees (ihkv Anderhalvemetersessies) (sold out)

Schermafbeelding 2020 07 14 Om 09 57 14
zondag 23 augustus 2020
  • Locatie: M Leuven
  • Deuren: 19:30

Ticket info

Prijs

€22

Het concert van Stef Kamil Carlens en Meskerem Mees maakt deel uit van het programma 'Anderhalvemetersessies'. Ticketverkoop start op vrijdag 17 juli om 10:00. Meer info en tickets vind je hier.

TIMING

19:30 - Deuren
20:00 - 20:30 - Meskerem Mees
21:00 - 22:30 - Stef Kamil Carlens
23:00 - Einde

--

Stef Kamil Carlens (dEUS -en Zita Swoon oprichter) klinkt als herboren! In zijn solo shows omringt hij zich met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan z’n voeten ligt een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem staat een toren vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondom hem heen pronken een reeks bijzondere gitaren, waarop hij met regelmaat z’n bottleneck laat sliden.

Het geheel vormt een kleurrijke biotoop waarin de rijke verbeeldingswereld van de songs uit zijn ondertussen impressionante repertoire kan gedijen en hij sferen doet ontstaan die reiken van bluesy melancholie tot funky vrolijkheid.

Omdat hij soms met zeven instrumenten tegelijkertijd in de weer is, lijkt z’n spel wel een soort choreografie te worden, waarin minutieus getimede bewegingen een krachtige maar verfijnde eenheid van groove en melodie vormen. Stef Kamil staat alleen op het podium, maar bijwijlen lijkt het wel alsof er een volledige band staat te spelen!

Ze heeft de soul van Nina Simone, de panache van Joni Mitchell, de frisheid van Jade Bird en een stemgeluid zo puur als bronwater. De Oost-Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees, een grande dame van twintig met Ethiopische roots, neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Meskerem beschikt over een talent waarop alleen de grootsten kunnen terugvallen. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast. Voeten op de grond en elke noot recht uit het hart: dat is Meskerem.