STAKE (postponed)

Stake Cr @bjorntagemose En @ Shoottheartist 2
dinsdag 01 december 2020
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€18 - €21

Cultuurkaart KU Leuven

€16 - €18

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

De eerste plaat onder de naam STAKE is een feit. Hoog tijd voor een passage in Het Depot!

In een coronavrije wereld kunnen wij in onze zaal 960 personen verwelkomen. De federale overheid besliste dat er vanaf september indoor evenementen voor 200 personen kunnen plaatsvinden. Dit betekent dat de geplande concerten van komend najaar met een hoge capaciteit opnieuw moeten verplaatst worden naar een latere datum. Voor heel wat concerten werd alvast een nieuwe datum gevonden. Onze programmatie is druk in de weer met het zoeken naar een nieuwe datum voor dit concert. Een overzicht van de reeds verplaatste concerten vind je hier.

--

Meer dan een decennium geleden begonnen vier schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Dat de luide herrie die ze toen maakten onder de naam Steak Number Eight het zo ver zou schoppen, hadden ze nooit kunnen dromen. Van de grootste concertzalen van België uitverkopen, op de grootste metalfestivals van Europe staan, tot op tournée gaan met bands als Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Alice Cooper en Deftones. Ze deden het allemaal.

Niemand zag het aankomen toen de band in 2018 bekendmaakte ermee te stoppen. Een echt afscheid was het echter niet. De vier bandleden besloten samen verder te gaan onder de naam STAKE.

STAKE tekende inmiddels een platencontract met het gerenommeerde Britse 'HASSLE RECORDS'. Hun eerste album is een feit: 'Critical Method'. We horen luide atmosferische post- en sludge-metal, maar dan met een ongezien vernieuwde energie! Live te ontdekken in Het Depot.

Support-act: Vandal X.

--

"Critical Method’ is het beste Belgische debuut van het jaar. Het leven is aan de valsspelers." ★★★★½ - Humo

“Belgian Sludgelords regenerate with a sharper edge.” ★★★★ - Metal Hammer

"Zoals Brent Vanneste mond en keel gebruikt om aan psychische ontlading te doen: ijzingwekkend, nog steeds." ★★★ - Knack

"Op het album ‘Critical method’ klinkt de postmetalband compacter, wendbaarder en agressiever, als een bulldozer." ★★★ - De Standaard