STAKE (nieuwe datum)

Stake Cr @bjorntagemose En @ Shoottheartist 2
dinsdag 25 mei 2021
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€18 - €21

Cultuurkaart KU Leuven

€16 - €18

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

De eerste plaat onder de naam STAKE is een feit. Hoog tijd voor een passage in Het Depot!

Naar aanleiding van de inperking van COVID-19 wordt dit concert verplaatst naar 25 mei 2021. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Alle updates betreffende de maatregelen in Het Depot vind je hier:

--

Meer dan een decennium geleden begonnen vier schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Dat de luide herrie die ze toen maakten onder de naam Steak Number Eight het zo ver zou schoppen, hadden ze nooit kunnen dromen. Van de grootste concertzalen van België uitverkopen, op de grootste metalfestivals van Europe staan, tot op tournée gaan met bands als Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Alice Cooper en Deftones. Ze deden het allemaal.

Niemand zag het aankomen toen de band in 2018 bekendmaakte ermee te stoppen. Een echt afscheid was het echter niet. De vier bandleden besloten samen verder te gaan onder de naam STAKE.

STAKE tekende inmiddels een platencontract met het gerenommeerde Britse 'HASSLE RECORDS'. Hun eerste album is een feit: 'Critical Method'. We horen luide atmosferische post- en sludge-metal, maar dan met een ongezien vernieuwde energie! Live te ontdekken in Het Depot.

Support-act: Vandal X.

--

"Critical Method’ is het beste Belgische debuut van het jaar. Het leven is aan de valsspelers." ★★★★½ - Humo

“Belgian Sludgelords regenerate with a sharper edge.” ★★★★ - Metal Hammer

"Zoals Brent Vanneste mond en keel gebruikt om aan psychische ontlading te doen: ijzingwekkend, nog steeds." ★★★ - Knack

"Op het album ‘Critical method’ klinkt de postmetalband compacter, wendbaarder en agressiever, als een bulldozer." ★★★ - De Standaard