Spreej x LeFtO (geannuleerd)

Spreej Lefto Final
vrijdag 06 november 2020
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€12

Verkooppunten

Het concert van Spreej x LeFtO wordt geannuleerd. Ticketkopers ontvangen een persoonlijke e-mail. Alle updates betreffende de maatregelen in Het Depot vind je hier.

--

LeFtO's heerlijk slepende producties verraden een tijdloze klasse en vormen het ideale fundament om SPREEJ te laten excelleren.

En nu, SPREEJ? Daar stond hij dan, met zijn comeback-EP waar hij jarenlang in stilte aan sleutelde en die jammer genoeg uitkwam op de dag dat de hele samenleving in sluimermodus ging uit angst voor een kuchende medemens. Wat een glorieuze terugkeer had moeten worden, verdween tussen de plooien van één van de meest bizarre episodes uit de moderne geschiedenis. Gelukkig staat opgeven niet in het woordenboek van de beste man. In volle quarantaine maakte hij van de nood een deugd en koos hij voluit voor de creatieve oplossing.

Het lot hielp hem daarbij een handje, door zijn pad begin maart te laten kruisen met DJ en producer LeFtO, op diens radioshow. Die korte ontmoeting in onschuldige tijden wierp haar vruchten af tijdens de lockdown. Vanuit zijn appartement in Brussel bestookte LeFtO de Gentse rapper met producties, de ene nog steviger dan de andere. SPREEJ deed op zijn beurt waarvoor hij wijd en zijd gekend staat. Nummer na nummer zag in die donkere periode het licht. Of om het in zijn woorden te zeggen: "Het zijn lyrische tijden. En dat terwijl we virussen vermijden."

'EN NU', de EP die hieruit voortvloeide, zou wel eens de meest opzienbarende Belgische release van het vervloekte 2020 kunnen worden. LEFTO's heerlijk slepende producties verraden een tijdloze klasse en vormen het ideale fundament om SPREEJ te laten excelleren. Met z'n kenmerkende lage stemgeluid en een ongekende souplesse toont hij zich op 'EN NU' meesterlijk veelzijdig. Op 6 november zal het tweetal in het Depot de nummers van de EP voor de eerste keer live brengen in een exclusieve showcase.