SlotUUR KULTUUR: Mooneye + Tessa Dixson + Melting Mallows

Uur Kultuur
woensdag 08 mei 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€8 - €10

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: gratis

Verkooppunten

Room setup

Box

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. Bij de box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zetels en zijn er dus enkel staanplaatsen.

Meer info

Om het academiejaar in stijl af te sluiten zakken De Nieuwe Lichting winnaars Mooneye, Tessa Dixson en finalist Melting Mallows af naar Het Depot! Gratis voor houders van KU Leuven Cultuurkaart.

TIMING

20:00 - Doors
20:20 - Melting Mallows
21:20 - Mooneye
22:30 -Tessa Dixson

MOONEYE

Tijdloze songs. Warme melodieën. Refreinen die je niet loslaten. Een goudenstem. Ziedaar het zwaarste wapentuig in het uitgebreide arsenaal van Mooneye, nom de plume van Michiel Libberecht.

De 'Mooneye EP' die vorig jaar verscheen, was meer dan een schot in de roos. Libberechts okselfrisse, licht melancholische indiepop/folk springt meteen in het oor. In 2019 werd Mooneye met ‘Thinking About Leaving’ bekendgemaakt als winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

"De song doet denken aan Vampire Weekend minus de exotiek, Novastar met meer poeier, of Beirut zonder trompetten. Noem het wat je wil: de song is spannend en feilloos afgewerkt." - De Standaard

TESSA DIXSON

Ook Tessa Dixson won De Nieuwe Lichting 2019. Maak kennis met de nieuwste popsensatie uit Brussel. Met Belgisch/Amerikaans bloed nam ze in 2014 deel aan de Waalse versie van The Voice en werkte sindsdien samen met onder meer Roméo Elvis, Stereoclip en Jonathan Jeremiah.

Tessa Dixson is 'the girl in black' die donkere, dansbare popmuziek brengt met een vrolijke vibe. Met de wil om alles helemaal zelf te doen en muzikale voorbeelden die rijken van Bob Dylan tot Banks en Frank Ocean, kiest ze volledig haar eigen pad. Ze werkte in het verleden al samen met Roméo Elvis en stond vorig jaar nog samen met Warhola in Het Depot. Eéntje om (zwaar) in de gaten te houden!

"This Belgian singer’s brooding debut single will make you want to get high by the beach." - The Fader

MELTING MALLOWS

Melting Mallows kroonde zich tot finalist van De Nieuwe Lichting 2019. Het rockduo uit Leuven, bestaande uit Brian en Bishesh, bundelde begin 2018 de krachten en besloten als Melting Mallows, een naam die ontstond na het zien van een advertentie voor mashmallows, door het leven te gaan. Ze hebben elk een verschillende muzieksmaak en trekken hun liefde voor zowel oude als moderne invloeden door in hun muziek.

"Bij Melting Mallows voel je een sterke sixties vibe. 'Nowhere' is een pretentieloze song die even rammelend als dromerig is. Het houdt het midden tussen The Beatles en surfrock." - Jan Paternoster