Siglo XX + The Cravats (i.h.k.v. Breaking Barriers)

Depot Webheader Background Bb18
09 november 2018
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

Dagticket: €22 - €25 // Combiticket: €40 (enkel vvk)

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €19 - €22

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Eerste festivaldag van punkfestival Breaking Barriers met Siglo XX en The Cravats.

Op 9 en 10 november vindt de derde editie van het punkfestival Breaking Barriers plaats. Ook dit jaar weet het festival enkele topnamen te strikken.

TIMING
20:00 - Deuren
20:35 - The Cravats
21:55 - Siglo XX
23:15 - start afterparty

SIGLO XX

Naar aanleiding van hun veertigste verjaardag brengt Siglo XX een beperkt aantal reünieconcerten. Hun concert in Het Depot tijdens Breaking Barriers is het enige Belgische concert van deze legendarische band.

Siglo XX bouwde gedurende dertien jaar een cultreputatie uit, met songs die een zo duistere sfeer oproepen dat zelfs Joy Division luchtig en vrolijk klinkt. Na al die jaren krijgt iedereen eindelijk nog eenmaal de unieke kans hen live aan het werk te zien! Exclusief, jawel.

THE CRAVATS

The Cravats is één van die vele undergroundbands met een cultstatus die - haast onvermijdelijk -samenhangt met een gebrek aan wereldhits. Live is The Cravats onweerstaanbaar en meeslepend. De band combineert een strakke bas, een punky gitaar en een nerveuze drum met een chaotische, op het randje van jazz balancerende saxofoon en een overtuigende stem.

De excentriciteit van deze band is geen gimmick, wel authentiek en creatief. De band zakt voor het eerst in hun 41-jarig bestaan af naar België om hun nieuwe LP 'Dustbin of Sound' voor te stellen.