vrijdag 25 oktober 2013
  • Locatie: Het Depot

Ticket info

Prijs

€23 - €26

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €21 - €23

Seasick Steve

Blueslegende en knuffelbeer, Seasick Steve in Het Depot.

De Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve, sloot gisteren nog het festival Leffingeleuren af. Met 'salopette', hoog knuffelbeergehalte en zijn zelfgemaakte instrumenten die elk een eigen verhaal met zich meedragen, won hij de harten van het publiek.

Niet alleen de man Steven Gene Wold is bijzonder, zijn muziek is dat ook. Toen hij in 2006 zijn debuutplaat ‘Dog House Music uibracht en daarna met 'zijn band' 'Mississippi Drum Machine' (een omgekeerde kist) en Three-String Trance Wonder' (een gitaar met drie snaren) bij Jools Holland aangekondigd werd als ‘the brilliant, the unique’ maakte zijn carrière een doorstart. In het voorjaar van dit jaar bracht hij een nieuw album uit. Dat meldde hij aan de pers op een zelfgeschreven A4 - tja, ‘you can’t teach an old dog new tricks’. De dansende letters tussen de koffievlekken vertellen ons dat het album ‘Hubcap Music’ ofte ‘Wieldop Muziek’ heet “cus I play some songs on a guitar made out of 2 hubcaps and a garden hoe and cus I couldn’t think of nothing else.”

Voor een unieke concertervaring (mét serenade voor iemand uit het publiek), moet u op 25/10 in Het Depot zijn.

support act

Gemma Ray

Gemma Ray is muzikante, songwriter en producer, die een blend speelt van verschillende muziekgenres: pop-noir, blues, gothic folk, 60's muziek en filmische soundscapes. MOJO magazine noemde haar “one inspired music machine” en volgens NME is ze “untouchable.

Een waardige support voor een klepper als Seasick Steve.