RHEA + HEISA (geannuleerd)

RHEA
donderdag 12 november 2020
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€14

Cultuurkaart KU Leuven

€12

Verkooppunten

Room setup

Flex zittend

Dit concert vindt plaats in de grote zaal met respect voor social distance. Deze opstelling is volledig zittend en er is drankservice aanwezig. Je kan geen drank bestellen aan de toog, maar we werken met bediening aan tafel.

Bij deze opstelling zijn er enkel ongenummerde zitplaatsen. Je krijgt bij het binnenkomen van de zaal je plaats toegewezen. Je bubbel moet in volledigheid aanwezig zijn voor je Het Depot mag betreden.

Meer info

Het concert van RHEA + HEISA wordt geannuleerd. Ticketkopers ontvangen een persoonlijke e-mail. Alle updates betreffende de maatregelen in Het Depot vind je hier.

--

RHEA

Een gezonde liefde voor snoeiharde riffs, potige maar compacte songs en het occasionele shot whiskey verbindt deze heren tot het collectief dat Rhea heet. De rol van underdog zit de vijf Gentenaren in het bloed, en ze ontkrachten bovenstaande hardnekkige mythe dan ook maar al te graag bij elke kans die ze krijgen.

Iets meer dan drie jaar na hun eerste passage door de backstage catacomben van de AB (tijdens De Nieuwe Lichting 2016) stelt de band er in maart 2019 met trots hun nieuwe songs voor. Het kan verkeren in drie jaar tijd: de band toerde door zowat heel Europa, wisselde de ene gitarist voor de andere, nam de tijd om zich te ontwikkelen en zocht (én vond!) vooral een eigen sound.

Tijdens deze zoektocht werden ze bijgestaan door Alex Newport, die in de Brighton Electric studios (in, u raadde het al, Brighton) de songs voor 'Lust For Blood' inblikte. In deze legendarische studio ging goed volk hen voor: onder andere Royal Blood, Nick Cave en The Cure passeerden er de revue. Ook Alex Newport zelf is geen onbeschreven blad: zijn werk met Bloc Party, Death Cab For Cutie en At The Drive-In ging niet onopgemerkt voorbij - maar genoeg namedropping.

Rhea is het levende, Belgische bewijs dat gitaarmuziek niet alleen relevant blijft anno 2019, maar ook innovatief en verbindend kan zijn. De band blijft alvast vechten tegen de bierkaai, en hoopt u aan hun zijde te kunnen vinden.

SUPPORT-ACT: HEISA

Zelden dekte een bandnaam zo goed de lading als bij HEISA, drie Limburgse heren met de benen stevig op de grond en muzikaal goud in de handen.

Bezeten en bemeten. Onbehaaglijk en bezwerend. Desoriënterend en toch catchy. HEISA is het allemaal, en het liefst tegelijk. In de traditie van contraire bands die zich uitstrekken van Tool, over Battles tot Warpaint smeedden Jacques Nomdefamille (zie: Peuk), Koen Castermans en Jonathan Frederix voor hun eerste LPjoni’ tien geweldige tracks die soms verrassen en betoveren, dan weer kastijden.

HEISA dolt op ‘joni’ met ritmes, sferen en effecten en doorbreekt op raak gekozen momenten de geduldig opgebouwde spanning met pijnigende gitaren en golven van distortion. De zang trekt niet alle aandacht naar zich toe, maar is een extra instrument. Het resultaat: een volstrekt unieke sound.