Poltrock

Poltrock
maandag 26 november 2018
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Prijs

€​8 - €10

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KULeuven: ​€6 - €8

Verkooppunten

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Geïnspireerd door twee piano’s en omringd door een indrukwekkende collectie synthezisers in zijn Brusselse studio, schaafde Poltrock vijf jaar lang aan zijn eigen muziek.

Poperingenaar David Poltrock is al vele jaren live– en sessiemuzikant bij o.a. De Mens, Hooverphonic en Triggerfinger. Hij zat ook achter de knoppen als producer van platen van Arid, K’s Choice en Tom Helsen.

Zo bouwde hij geduldig aan een repertoire onder de noemer 'Poltrock': 'Mutes', 'Moods' en 'Machines'. In oktober brengt Poltrock het derde deel van uit zijn trilogie. 'Machines' is het meest electronische en experimentele album van de drie.

Te verwachten? Een portie verstilde pracht: instrumentale pianomuziek die doet denken aan het werk van A Winged Victory For The Sullen en Nils Frahm, afgewisseld met donkere filmische soundscapes à la Tim Hecker of Johan Johannsson en afgewerkt met een flinke scheut kraut die zowel uit het laboratorium van Can als van Soulwax kan komen. Telkens staat de liefde voor de piano centraal. Veelbelovend.