Breaking Barriers 2019 (dag 2)

Breaking Barriers Website Header
zondag 10 november 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 17:00
Tickets

Ticket info

Prijs

€24 - €27

Verkooppunten

Punkfestival Breaking Barriers is terug! De vierde editie van Breaking Barriers vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 november 2019. Ontdek het volledige programma hier.

LINE-UP

  • De Brassers
  • Peter & The Test Tube Babies
  • Les Ramoneurs de Menhirs
  • Slice of Life
  • Contingent

De Brassers

We sluiten de tweede dag af met een legendarische Belgische band die dit jaar zijn veertigste verjaardag viert. Hun muziek blijft in de belangstelling staan dankzij de vele recente heruitgaven van hun oude klassiekers, maar eigenlijk gaat het hier toch vooral om een live-band die tijdens zijn concerten steeds opnieuw de indringende en sombere sfeer weet te creëren die perfect past bij de onzekere tijden waarin we leven.

Volgens sommigen is De Brassers een 'new wave band' en geen 'echte punkband', maar eigenlijk is dat onderscheid totaal artificieel. De Brassers zetten zich af tegen de mainstream, doen het niet voor het geld en leven niet in harmonie met de doorsneeburger. Het is een punkband!

Peter & The Test Tube Babies

Peter en zijn proefbuisbaby's hebben eigenlijk geen introductie meer nodig. De band is in 1978 opgericht in Brighton, een stad die men meestal met kusttoerisme associeert, maar die wel al decennialang een grote alternatieve scene en een gezonde hoeveelheid muziekclubs heeft. Dit is punk met een gevoel voor ziekelijke humor en een gebrek aan respect voor muzikaal meesterschap. De nadruk ligt op het plezier, zowel op het podium als in het publiek.

Peter and the Test Tube Babies zal ook nu zijn reputatie van energieke liveband waarmaken, een opdracht waarvoor ze gelukkig kunnen terugvallen op een uitgebreide catalogus vol klassiekers die elke punkliefhebber kan meezingen.

Les Ramoneurs de Menhirs

Wie Les Ramoneurs de Menhirs bondig moet voorstellen, staat voor een zware opdracht. Deze anarchistische activisten spelen eigenlijk traditionele volksmuziek met Bretoense teksten, maar dan herwerkt met behulp van een punky gitaar en een drumcomputer. Beide zijn geleverd door Loran, de voormalige gitarist van de legendarische Franse band Bérurier Noir. Hij heeft niet enkel zijn instrumenten meegebracht, maar ook de radicale attitude die Bérurier Noir tot ver buiten de eigen landsgrenzen respect opleverde.

Les Ramoneurs de Menhirs zijn vrijheidsstrijders die elk gezag willen ondermijnen en die zich op elke mogelijke manier voor een rechtvaardiger wereld inzetten.

Tijdens Breaking Barriers zal de band vooral eigen nummers spelen, waarvan er een aantal afkomstig zullen zijn van hun onlangs uitgekomen nieuwe LP 'Breizh Anok', maar daarnaast is er ook ruimte voor een aantal klassiekers van Bérurier Noir en een paar onverwachte covers waar niemand op kan blijven stilstaan.

Slice of Life

Steve Ignorant is bekend als de zanger van de legendarische band Crass, maar heeft ondertussen ook al heel wat andere projecten op zijn naam staan. Met Slice of Life worden zijn maatschappijkritische teksten die bijtender zijn dan een douche met zwavelzuur ondersteund door toegankelijke en melodieuze muziek waar zelfs een piano bijhoort, een onverwachte combinatie die hem al eerder naar België heeft gebracht als voorprogramma van Sleaford Mods, die Steve Ignorant als een van hun grote inspiratiebronnen beschouwen.

Met nieuw album 'Don't Turn Away' op Breaking Barriers!

Liefhebbers kunnen zich trouwens maar best haasten en een blik werpen op de rubriek 'Tickets' op deze website, want we hebben de band zo ver gekregen de tien eerste kopers van een combiticket korting op deze nieuwe cd te geven.

Contingent

Ook dit jaar is er in onze line-up ruimte voor talent van eigen bodem! Contingent speelt nog zelden live, vooral omdat hun bassist Attila the Stockbroker in Brighton woont.

Contingent is in 1979 opgericht in Brussel, maar heeft tussen 1981 en 2007 stilgelegen. Met slechts een single en een LP valt de omvang van hun discografie niet meteen sensationeel te noemen, maar kwaliteit is natuurlijk belangrijker dan de routine van bands!