Open Mic

Open Mic
woensdag 04 maart 2020
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Gratis

Room setup

Foyer

Dit concert vindt niet plaats in de grote zaal. Bij de foyer opstelling vindt het concert plaats in de foyer van Het Depot.

Meer info

Het Depot biedt jonge singer-songwriters maandelijks een podium om te laten horen waar ze mee bezig zijn.

Een paar stembanden, een gitaar of een piano: meer heb je niet nodig om een wereldnummmer te schrijven. In een korte periode zijn de maandelijkse Open Mic-avonden een begrip geworden. Een gezellige, ongedwongen sfeer én muzikanten die durven te verbazen of te ontroeren. Naast Frank Vander Linden, Tom Kestens, Klaas Delrue, Tom Helsen, Nona Mez, Milow en Selah Sue doken er heel wat versgewassen sterren of lokale helden op.

Het recept blijft ongewijzigd: singer-songwriters krijgen er de kans om volledig hun ding te doen. Zowel beginnend aanstormend muzikaal geweld als doorwinterde muzikanten geven we carte blanche op ons mini-podium.

Praktisch

Elke muzikant krijgt de kans om twee nummers te spelen. Je speelt op de PA van ons foyer-podium. Er is een stage-piano (Nord) aanwezig. Je gitaar breng je zelf mee.

We mikken uitdrukkelijk op solo of duo performances in akoestische bezetting (zang, akoestische gitaar en/of stagepiano). Kortom: de songs in hun puurste vorm.

Inschrijven?

  • De inschrijvingen voor Open Mic lopen via vi.be.
  • Heb je nog geen vi.be-profiel, maar vind je dat je absoluut een stek verdient op de Open Mic? Stuur dan een mailtje naar klaas@hetdepot.be, inclusief twee akoestische demo’s (via Soundcloud, homerecordings of .mp3).
  • Je wordt persoonlijk op de hoogte gebracht na de selectie.