Omar Souleyman + Aso Asin

Omar
zaterdag 29 februari 2020
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Warm up: 20:00
  • Main act: 21:00

Ticket info

Prijs

€20 - €23

Cultuurkaart KU Leuven

€18 - €20

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Dé Syrische trouw-MC met internationale cult following.

Sinds begin jaren '10 is Omar Souleyman uitgegroeid tot een fenomeen binnen de niet-Westerse dansmuziek. Lang daarvoor al was de zanger al succesvol op Syrische bruiloften en andere feesten. Het Amerikaanse label Sublime Frequencies kreeg hem dankzij zijn meer dan vijfhonderd uitgebrachte cassettes in het vizier. Kieran Hebden van Four Tet produceerde vervolgens allebei zijn albums.

Intussen ligt de wereld aan zijn voeten met een extreem dansbare mix van dabke en Westerse dans. De Syrische zanger stapt het podium steevast op met zijn ondertussen zo iconische djellaba, geblokte hoofddoek en gitzwarte zonnebril. Souleymans rustige voorkomen staat in schril contrast met de bezwerende geluiden die uit de synthesizers komen. Zijn 'Yalla! Yalla!'-kreten zijn goed afgestemd op de synthesizer-speler die de beats laat knallen. Feest. Gegarandeerd.

Warm-up & afterparty: Aso Asin.

Deze Antwerpse DJ verzamelt voor zijn tracks muziek uit alle uithoeken van de wereld: van jaren ‘70 jazz-funk en progrock tot jaren ‘90 hiphop en elektronische muziek. Sinds een aantal jaar is zijn liefde voor Turkse muziek uit de jaren ‘60 en ‘70 tot bloei gekomen in zijn muziek. Zijn DJ-set op Tomorrowland 2019 werd door De Morgen tevens bestempeld als “meest origineel”.