Nordmann

Nordmann
maandag 16 november 2020
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€12

Verkooppunten

Room setup

Flex zittend

Dit concert vindt plaats in de grote zaal met respect voor social distance. Deze opstelling is volledig zittend en er is drankservice aanwezig. Je kan geen drank bestellen aan de toog, maar we werken met bediening aan tafel.

Bij deze opstelling zijn er enkel ongenummerde zitplaatsen. Je krijgt bij het binnenkomen van de zaal je plaats toegewezen. Gelieve enkel te reserveren per bubbel, zo ben je er zeker van dat je samen zit. Je bubbel moet in zijn geheel aanwezig zijn voor ze Het Depot mag betreden.

Meer info

De vier leden van Nordmann hebben niet stilgezeten het laatste jaar. Naast hun respectievelijke solo- en zijprojecten werkten ze in stilte aan een opvolger voor het succesvolle 'The Boiling Ground' uit 2017!

De ticketverkoop voor dit concert start op donderdag 10 september om 10:00. Tickets koop je per bubbel van 1, 2 of 5 personen.

--

Dat hun combinatie van de vrijheid van impro-jazz met de kracht van rock hen een tweede plaats op Humo’s Rock Rally 2014 zou opleveren, had niemand verwacht. Het gaf het viertal achter Nordmann alle reden om door te gaan. Op debuut ‘Alarm!’ (2015) wisten ze de kracht van hun performances op plaat te capteren terwijl ‘The Boiling Ground’ hen een tour van meer dan vijftig optredens opleverde in België, Nederland, Duitsland en Tsjechië.

Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Een nieuwe evolutie van Nordmann in de vorm van ‘In Velvet’, een gelaagd nieuw studioalbum dat zich als een warm deken om de luisteraar slaat en waarop rock ingeruild wordt voor elektronica. Een coherente, compact klinkende plaat waarop de persoonlijke evolutie van de aparte muzikanten en de invloed van omzwervingen bij andere projecten hoorbaar is in het geheel. Songs en melodie staan centraal terwijl het instrumentarium uitgebreid werd met drumcomputers en synths om de zotste ideeën vorm te geven.

Samen met producer Jasper Maekelberg blikten ze tien nieuwe tracks in. De band spreekt zelf van een nieuwe sound, met minder rock en meer elektronica die zich live vertaalt in een vijfmansbezetting.