Naima Joris (sold out)

NaimaJoris
zondag 13 juni 2021
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Main act: 20:45

Ticket info

Prijs

€15

Room setup

Flex zittend

Dit concert vindt plaats in de grote zaal met respect voor social distance. Deze opstelling is volledig zittend en er is drankservice aanwezig. Je kan geen drank bestellen aan de toog, maar we werken met bediening aan tafel.

Bij deze opstelling zijn er enkel ongenummerde zitplaatsen. Je krijgt bij het binnenkomen van de zaal je plaats toegewezen. Je bubbel moet in volledigheid aanwezig zijn voor je Het Depot mag betreden.

Meer info

Zwartomrande, intense songs die de pijn en het verdriet van een dierbare een plaats proberen te geven.

Tickets koop je per bubbel van 1, 2, 3 of 4 personen. Eén bestelling = één bubbel. Jouw bubbel bestaat uit de personen waarmee je tickets hebt aangekocht. Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen. Onze concerten vinden plaats in een 100% coronaproof kader. Lees hier meer over de richtlijnen voor het publiek.

--

Funeral, Tonight’s The Night, Electro-Shock Blues, One Last Laugh In A Place Of Dying of Skeleton Tree. Het rouwproces bij het verlies van een dierbare levert niet zelden briljante kunst op.

De debuut EP van Naima Joris zegt véél, héél veel, met weinig woorden. Vijf songs, uitgepuurd, teruggebracht tot de kern. Nummers die spaarzaam zijn met taal en geluid en die de stilte niet schuwen en net daarom des te luider binnenkomen.

“Soon, I will get there soon. And we’ll meet again. We’ll get together like we used to like we should. Like I said we would.”

De single ‘Soon’ trapt Naima’s titelloze EP indrukwekkend af. Groots en intiem, Naima’s stem zalft en blazers gaan door merg en been wanneer woorden tekort schieten.

“I’ve got my heart and my soul and my heart is yours.”

'My Home' sluit de EP even sereen als indrukwekkend af met zacht gitaargetokkel en een melancholische eufonium partij. Daartussen tekent Naima, met nog drie andere songs (o.a. de single Bellybutton) een eigen, uniek universum uit. Donker, meeslepend en bloedmooi.

Naima Joris zong haar eerste nummers pas op haar 27ste en werd na verschillende samenwerkingen als backing vocalist bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader Chris Joris (bekend Belgisch jazzmuzikant) om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres.

Ze nam daarna ruim de tijd om die stem een eigen repertoire te geven.

Deze titelloze EP is de eerste inkijk in dat repertoire. Een pakkende en indrukwekkende reis door de intiemste krochten van haar hart.