Morcheeba + Audri (solo)

Morcheeba
maandag 18 februari 2019
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00
  • Support-act: 20:30
  • Main act: 21:30

Ticket info

Prijs

€27 - €30

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €24 - €27

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Een vaste waarde binnen het triphopgenre met een nieuw album in Het Depot.

In de schaduw van grootheden als Massive Attack, Portishead en Tricky tast Morcheeba al jaren de grenzen van de triphop af. Waar de songs van de eerder genoemden vooral baadden in de duistere sferen van de Britse underground, waagt Morcheeba zich meer op het gebied van de lounge, hiphop en pop.

Hoewel het Londense collectief met DJ Paul Godfrey en zangeres Skye Edwards niet kon opboksen tegen zijn breedgeschouderde broers, worden vele producties gezien als een vaste waarde binnen het triphopgenre.

De groep heeft met de jaren heel wat woelige wateren doorzwommen (kijk maar naar de keren dat Godfrey en Edwards het project de rug toekeerden), maar wist zich tevens te onderscheiden door downtempo te combineren met soul, pop en andere genaakbare genres. Met het nieuwe, naar zomergras ruikende, ‘Blaze Away’ is Morcheeba terug op koers. Op 18 februari live te ontdekken in Het Depot!

Support-act: Audri (solo).