donderdag 07 maart 2013
  • Locatie: Het Depot

Ticket info

Prijs

€16 - €19

Cultuurkaart KU Leuven

Cultuurkaart KU Leuven: €14 - €16

Matisyahu extra show

Een extra show van Matisyahu! Juicht ende jubelt

Aangezien de show van 9 maart zo snel uitverkocht was, komt Matisyahu nog een tweede keer naar Het Depot. Hoera!

Noteer alvast deze naam met stip in uw muzikale agenda. Op zaterdag 9 maart komt de eigenzinnigeMatthew Paul Miller, beter bekend onder zijn Hebreeuwse artiestennaam Matisyahu, zijn vierde album ‘Spark Speeker’ in Het Depot voorstellen.

Met zijn uitgesproken muzikale persoonlijkheid is Matisyahu een buitenbeentje in het muzieklandschap. Deze Amerikaanse alternatievehip hop –en reggae artiest met Joodse origine brengt een repertoire gaande van toastende rapsover de gloriejaren van het traditionele Jodendom tot reggae beats in dansstijl die je meteen meenemen naar de zwoelste stranden van Jamaica. Als volgeling van het chassidisme, een ultraorthodoxe stroming binnen het Jodendom, kon je hem in de beginjaren van zijn carrière vooral in traditionele Joodse klederdracht en lange baard op het podium aantreffen. Als je weet dat hij niet onvaak het publiek in dook, kan je deze act op zijn minst als ‘divers’ omschrijven. Zijn excentrieke stijl leverde dan ook verschillende Grammy-nominaties, een hoop gouden platen en een grote fanbase op.

Zijn grote muzikale doorbraak kwam er in 2004. Getekend bij JDub Records, een non-profit platenfirma dat Joodse muzikanten promoot, bracht hij in datzelfde jaar zijn eerste album ‘Shake Off the Dust… Arise’ uit. Op dit album kan je ook zijn grootste hit ‘King Without a Crown’ terugvinden. Het tweede album ‘Youth’ was in zijn thuisland zelfs goed voor goud. Sinds de release van zijn laatste album ‘Spark Speeker’ is Miller met nieuwe look –en zonder baard- te zien. Deze transformatie staat symbool voor de betekenis die zijn nieuwe plaat met zich meedraagt:

“The Spark Seeker digs for truth and meaning and is willing to let go of everything to find it. He’s honest and authentic with himself and lives life from the inside out. He creates music from the depths and doesn’t worry about what category it or he fits into.”

Vanavond is er een grote betoging in Leuven. Er is echter geen reden tot paniek voor al wie naar Matisyahu komt. De bussen rijden normaal aan het station, de auto kan je kwijt in parking De Bond. Kom best wel goed op tijd, wij doen ons best om de deuren zo vroeg mogelijk open te doen. Denk er ook aan je fiets NIET op het Martelarenplein te zetten, maar in de fietsenstallingen aan het station. En dan.. is het genieten geblazen!