Magma (nieuwe datum)

Magma
vrijdag 08 oktober 2021
  • Locatie: Het Depot
  • Deuren: 20:00

Ticket info

Prijs

€33 - €36

Cultuurkaart KU Leuven

€30 - €33

Verkooppunten

Room setup

Flex

Dit concert vindt plaats in de grote zaal. In flex-opstelling zijn er zowel zit- als staanplaatsen. De zitplaatsen zijn niet genummerd.

Meer info

Met een nieuw album en een hele reeks concerten wordt het vijftigjarig bestaan van Magma gevierd!

Naar aanleiding van de inperking van COVID-19 wordt dit concert verplaatst naar 8 oktober 2021. Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Alle updates betreffende de maatregelen in Het Depot vind je hier.

--

Al vijftig jaar trotseert Magma de muziekindustrie. En dat mag al eensgevierd worden. De Franse progressieve rockband is sinds 1969 een gevestigde waarde in de muziekindustrie. Weg van de muzikale rages en clichés, is hun muziek ruig, meesterlijk en ongeëvenaard gebleven. Magma onderscheidde zich al snel van zijn tijdgenoten met een krachtig en meedogenloos polyritme.

Bezieler van de band, drummer en zanger Christian Vander, behoort tot de grote namen in de hedendaagse muziek. Geïnspireerd door jazz-saxofonist John Coltrane, begon Vander muziek te maken over zijn droom van een spirituele en ecologische toekomst. Sinds de reformatie van de band in 1996, heeft Magma vijf nieuwe albums en dvd-concerten uitgebracht. Bovendien speelden ze concerten over heel de wereld en werd hun publiek steeds talrijker en jonger!

Voor haar vijftigjarig bestaan keert Magma terug met een nieuw album ‘ZESS’, opgenomen met het Praags Filharmonisch Orkest. Eén ding ís en blijft zeker: Magma’s muziek is onsterfelijk. Te bewonderen in Het Depot op zaterdag 24 oktober 2020!