M-IDZOMER 2021 - dag 2: Brihang + Het Zesde Metaal (geannuleerd)

Fb Cover
vrijdag 30 juli 2021
  • Locatie: Museum M
  • Deuren: 17:30

Ticket info

Prijs

€30 - €35

Verkooppunten

Met onder meer Het Zesde Metaal en Brihang!

M-IDZOMER 2021 wordt geannuleerd. Kocht je een ticket voor M-IDZOMER 2020/2021? Deze tickets worden automatisch terug betaald op het rekeningnummer waarmee je tickets voor M-IDZOMER aankocht. Voor alle bijkomende vragen kan je terecht bij support@hetdepot.be.

--

Vier zwoele zomeravonden op rij tovert M-IDZOMER de tuin van M om tot een sfeervolle festivalsetting met een stevig muziekprogramma. Op het programma op vrijdag 30 juli:

Het Zesde Metaal

Hoe zou het nog zijn met ‘la condition humaine’, vraagt u zich af? Het antwoord krijgt u op ‘Skepsels’, het vijfde album van Het Zesde Metaal en veruit hun meest volwassen worp tot nu toe. Nooit eerder klonken Wannes Cappelle en de zijnen zo zeker van hun stuk. Zonder grote gebaren en toch raak. Opgewekt en bedachtzaam. Persoonlijk en maatschappijkritisch.

Zonder een radicaal andere weg in te slaan, klinkt ‘Skepsels’ frisser, lustiger, vrijer en minutieuzer dan alles wat eraan voorafging. Om maar te zwijgen van de teksten van Cappelle, die bij het schrijven overduidelijk heel wat aan het hoofd had. Godzijdank heeft hij het niet verleerd om daar een wonderlijk lyrische draai aan te geven. Kortom: Cappelle heeft zich deze keer écht overtroffen. Benieuwd hoe dat live klinkt? Het Zesde Metaal is de headliner op de tweede dag van M-IDZOMER 2021. Wees welkom!

Voor fans van Flip Kowlier, Brihang, Yevgueni, Buurman en Roosbeef

BRIHANG

Artistiek veelkunner Brihang onderscheidde zichzelf sinds het verschijnen van zijn debuutalbum, 'zolangmogelijk', als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie en slaagde er zo in om door de muren van zijn genre heen te breken. Maar hoe begin je aan die tweede plaat, wanneer duizenden ogen verwachtingsvol in je rug priemen? Brihang worstelde lang met het antwoord daarop, maar vond uiteindelijk toch een werkwijze. Hij sloot zichzelf op binnen de vier muren van zijn studio, zoomde uit en observeerde zichzelf en zijn hele bestaan van bovenaf.

Het resulteerde in ‘CASCO’, het tweede album dat intussen staat als een huis. Eerste single 'Steentje' had slechts enkele maanden nodig om unaniem bestempeld te worden als een hedendaagse klassieker. Ook de rest van de plaat verbaasde vriend en vijand, iets wat nog eens onderstreept werd met zes MIA-nominaties.

Voor fans van Het Zesde Metaal, NTREK, Uberdope en ’t Hof Van Commerce

Volledige line-up wordt later bekend gemaakt.