M-IDZOMER 2019 - Calexico and Iron & Wine + Heather Nova

Midzomer Fb Profile
01 augustus 2019
  • Locatie: M - Museum Leuven
  • Deuren: 17:30
Tickets

Ticket info

Verkooppunten

Met Calexico en Iron & Wine en Heather Nova maken Het Depot en M - Museum Leuven de eerste headliners bekend van M-IDZOMER 2019. Van donderdag 1 tot en met zondag 4 augustus pakt het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival opnieuw uit met een programma in en rond M. Bovendien is M-IDZOMER dit jaar al aan zijn tiende editie toe. Tickets zijn vanaf 8 februari om 11u00 te koop via www.m-idzomer.be.

Vier zwoele zomeravonden op rij tovert M-IDZOMER de tuin van M om tot een sfeervolle festivalsetting met een stevig muziekprogramma.

HEATHER NOVA

Zo betreedt Heather Nova het podium op vrijdag 2 augustus. De talentvolle Bermudaanse singer-songwriter, thuis in zowel het folk- als softrockmuziekgenre, bracht begin jaren ’90 al haar eerste EP uit. Doorheen de jaren verwierf ze internationale bekendheid met albums als ‘Oyster’ en ‘Siren’, en ook na de eeuwwisseling blijft ze volop in de spotlights. Enkele jaren geleden maakte Heather Nova op het album ‘The Way It Feels’ opnieuw indruk met haar diepmelancholische stem. Dit jaar is het uitkijken naar haar gloednieuwe plaat ‘Pearl’.

CALEXICO AND IRON & WINE

Op zaterdag 3 augustus is het de beurt aan Calexico en Iron & Wine. Voor het eerst in veertien jaar komen beiden opnieuw samen en brengen ze nummers van In the Reins, de uitstekend onthaalde EP die het resultaat was van hun eerdere samenwerking in 2005. Een naar uit te kijken reünie, want onder meer het Britse muziektijdschrift MOJO en het Amerikaanse muziek-webzine Pitchfork bekroonden de folkrockplaat met respectievelijk vier sterren en een score van 8,5/10. Daarnaast trakteren Calexico en Iron & Wine tijdens M-IDZOMER ook op enkele nieuwe nummers.

Eigenzinnige mix

Maar tijdens M-IDZOMER is het genieten van veel meer dan alleen muziek, want ook dit jaar staat er een gevarieerd en doorlopend binnenprogramma klaar. Bezoekers mogen zich dus opnieuw verwachten aan een verrassende mix van muziek, dans, performances, en nog veel meer. De namen van de binnenprogrammatie worden binnenkort bekend gemaakt. Verder is het tijdens M-IDZOMER genieten van de tentoonstellingen Pieter Vermeersch, Aleksandra Chaushova en de groepstentoonstelling OPEN M. Tot slot lopen er met Waanzin en De taal van het lichaam ook nog twee nieuwe collectiepresentaties, beide met een mix van oude en hedendaagse kunst.