M-IDZOMER 2019 - dag 4

M Idzomer Banner
zondag 04 augustus 2019
  • Deuren: 17:30

Ticket info

Prijs

€36 - €41

Verkooppunten

Met Trixie Whitley, Dead Man Ray, STADT en The Japanese House

Vier zwoele zomeravonden op rij tovert M-IDZOMER de tuin van M om tot een sfeervolle festivalsetting met een stevig muziekprogramma. Op het programma op zondag 4 augustus:

TRIXIE WHITLEY

Na voortreffelijke albums ‘Fourth Corner’ en ‘Porta Bohemica’ onthult Trixie Whitley dit jaar een derde album: ‘Lacuna’. Voor haar nieuwe worp ging de Gents-Amerikaanse songwriter in zee met Little Shalimar, in het verleden al hofleverancier van beats voor hiphopduo Run The Jewels en een “ware partner in crime”, aldus Whitley.

Het resultaat: een meeslepende mix van analoge electro, hypnotische rimtes en indrukwekkende vocals van dit rastalent. Op 4 augustus live te ontdekken op M-IDZOMER 2019!

DEAD MAN RAY

Dead Man Ray is het meesterlijke muzikale verbond van Daan Stuyven en Rudy Trouvé (ex-dEUS) dat eind jaren ’90 furore maakte. Hun debuut uit 1998, 'Berchem', zorgde voor Belgische culthits voort als ‘Chemical’ en ‘Copy of ‘78’ en katapulteerde hen regelrecht naar het podium van Rock Werchter. Hun derde – en tevens laatste – album, ‘Cago’, namen ze op met meesterproducer Steve Albini in Chicago. Met de EP ‘EEN’ én een album is Dead Man Ray helemaal terug van weggeweest!

Zestien jaar stilzitten was meer dan genoeg voor Dead Man Ray. Kortom: zonder twijfel de meest verrassende comeback van het jaar. Op zondag 4 augustus te (her)ontdekken op M-IDZOMER 2019!

STADT

Drie jaar na de release van hun tweede album ‘Escalators’, een periode van vele tussen- en zijprojecten, vallen Fulco Ottervanger, Frederik Segers, Joris Cool en Simon Segers elkaar opnieuw in de armen, op de rotonde tussen uitwaaierende krautrock, poppy psychedelica en frisgewassen fusion.

‘My head is spinning. I’m thinking way ahead’, klinkt het bij monde van Ottervanger. Intussen tolt ook de rest van de band mee in de maalstroom van de tijd. Drums krijgt er van langs met de zweep, alsof ze middenin Helter Skelter zijn belandt, en er zo snel mogelijk uit willen. Eén synthesizer verlangt naar antieke, zwart-wit sciencefiction, met monsters uit papier-marché. De sleutel naar de nieuwe STADT.

There Is/Nothing Twice’ is het derde album van STADT. Een plaat, een film en tegelijkertijd geen van de twee. Het is STADT – nothing twice, no need to fancy.

The Japanese House

Japanese House al heel wat potten. “A sad little puppy listening to Beyoncé to cheer itself up”, zo omschrijft Baine haar muziek.

Fantastische popsongs in een eigentijds geluid. Iets wat ook de samenstellers van de longlist van het toonaangevende ‘BBC Sound of 2017’ niet ontgaan is. Haar naam stond toen te pronken tussen onder andere Anderson .Paak, Dave en Rag ’n’ Bone Man. Dit jaar vuurde ze nieuwe single ‘Lilo’ op ons af. Met haar langverwacht debuut zakt ze af naar M-IDZOMER!