M-IDZOMER 2019 - dag 3 - Calexico and Iron & Wine + Jan Verstraeten + Dez Mona

M Idzomer Banner
zaterdag 03 augustus 2019
  • Deuren: 17:30

Ticket info

Prijs

€38 - €43

Verkooppunten

Met Calexico and Iron & Wine, Jan Verstraeten en Dez Mona.

Vier zwoele zomeravonden op rij tovert M-IDZOMER de tuin van M om tot een sfeervolle festivalsetting met een stevig muziekprogramma. Op het programma op zaterdag 3 augustus:

CALEXICO AND IRON & WINE

Voor het eerst in veertien jaar komen Calexico en Iron & Wine samen en brengen ze nummers uit 'In The Reins', de uitstekend onthaalde EP die het resultaat was van hun eerdere samenwerking in 2005. Een naar uit te kijken reünie, want onder meer het Britse muziektijdschrift MOJO en het Amerikaanse muziek-webzine Pitchfork bekroonden de folkrockplaat met respectievelijk vier sterren en een score van 8,5/10. Daarnaast trakteren Calexico and Iron & Wine tijdens M-IDZOMER ook op enkele nieuwe nummers.

Iron & Wine weet elke keer te overtuigen. Zo getuigde de laatste passage in België in Ancienne Belgique in 2018: "Wij vertoefden de hele avond een paar meter hoger, zwevend van het ene hoogtepunt naar het andere (...) Allerminst een knuffelbare singer-songwriter: daarvoor zaten er in Brussel te veel stekels in zijn teksten, en namen zijn nummers te vaak een onverwachte wending – zoals er in het water waarover hij voortdurend zong verraderlijke draaikolken en stroomversnellingen kunnen zitten." - De Morgen (****)

Ook Calexico maakt van ieder optreden een unieke belevenis. Wie hen in 2013 en/of 2016 aan het werk zag in Het Depot kan dat enkel beamen: "Van reggae over cumbia tot pure pop en songs die een plek ambieerden op de volgende James Bond-soundtrack: Calexico beheerste het allemaal." - De Morgen (****)

Uitkijken geblazen, zodus, naar deze uitzonderlijke reünie op M-IDZOMER 2019. Niet te missen!

Jan Verstraeten, de nieuwste aanwinst op Unday Records, wilde aanvankelijk een film gaan draaien, maar – toen hij aan de nieuwe soundtrack werkte – bedacht hij zich dat hij liever muziek wou maken. Zo geschiedde.

Het resultaat? Een eerste EP die uitkomt in 2019, waarvan eerste single ‘Moon Face’ een veelbelovende voorbode is. Het nummer ademt filmische indie-pop die af en toe zelfs aan Jan Swerts doet denken. “Een wonderlijk miniatuurtje dat zo zacht is voor de oren als het warm is voor het hart”, schrijft Focus Knack. Aan de rand van de doorbraak te ontdekken op M-IDZOMER 2019!

Nicolas Rombouts, samen met Gregory Frateur dertien jaar lang het kloppende hart van Dez Mona, nam in 2016 afscheid van de band. Frateur verzamelde de overgebleven troepen en schreef het prachtige Book of Many. Voor deze tournée laat Frateur zich vergezellen door accordeonist Roel Van Camp, gitarist Sjoerd Bruil en pianist/gitarist Tom Pintens