M-IDZOMER 2019 - dag 2 - Heather Nova + Geike + Hydrogen Sea + Wannes Cappelle & broeder Dieleman & Frans Grapperhaus

M Idzomer Banner
vrijdag 02 augustus 2019
  • Locatie: Museum M
  • Deuren: 17:30

Ticket info

Prijs

€33 - €38

Met Heather Nova, Geike, Hydrogen Sea en Wannes Cappelle & broeder Dieleman & Frans Grapperhaus.

Vier zwoele zomeravonden op rij tovert M-IDZOMER de tuin van M om tot een sfeervolle festivalsetting met een stevig muziekprogramma. Op het programma op vrijdag 2 augustus:

HEATHER NOVA

Hoeft Heather Nova nog voorgesteld te worden? De talentvolle Bermudaanse singer-songwriter, thuis in het folk- en softrockgenre, debuteerde begin jaren ’90 met EP 'The First Recording'.

Het handelsmerk van Nova blijft ongewijzigd. Door haar hoge, sirene-achtige stem wordt ze vaak met Kate Bush en Tori Amos vergeleken. Sinds haar doorbraakalbum 'Oyster' in 1995 verwerft Heather Nova internationale bekendheid en bestookt ze ons onophoudelijk met prachtige albums. 'London Rain', 'Maybe an Angel', 'Truth and Bone' en 'Walk this World' zijn slechts een greep uit de lange rij hitsingles van de afgelopen dertig jaar. Dit jaar is het uitkijken naar haar gloednieuwe album ‘Pearl’.

Ook Heather Nova is geen vreemde in het Leuvense. Reeds drie maal zakte ze af naar Het Depot. Wie erbij was in 2010, 2014 en 2017, weet dat Heather Nova een het werk zien een onvergetelijke ervaring is. Kortom: niet te missen op 2 augustus op M-IDZOMER 2019!

GEIKE

Tien jaar lang was Geike Arnaert hét gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic. Na diverse projecten domineerde ze vorig jaar de hitlijsten met het bloedmooie ‘Zoutelande’ van BLØF. Intussen is de eerste single van haar Engelstalige solo-album een feit. Met 'Off Shore' is Geike helemaal terug van weggeweest.

De zoektocht naar haar solo-carrière bleek een ware zoektocht. Tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot Geike aa de praat geraakte met Joost Zweegers, de man achter Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotsklaps creatief alles op zijn plaats. Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, die uiteindelijk terechtkwamen bij Belgische topproducer Wouter Van Belle. Het resultaat? Een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau. Op vrijdag 2 augustus alvast live te ontdekken/bewonderen op M-IDZOMER 2019.

HYDROGEN SEA

Hydrogen Sea breidt uit, maar boet niet in aan intensiteit. Met ‘Automata’ verbreken Birsen Uçar en Pieterjan Seaux de banden met hun computer en hijsen ze drie nieuwe bandleden aan boord, waarvan één van de meest opvallende misschien wel Patricia Vanneste is, ex-violiste van Balthazar.

In 2018 releaseten ze de single ‘Flogsta’, vernoemd naar een studentenghetto in Uppsala, Zweden, waar traditioneel elke avond, om 22:00 studenten hun zorgen richting de hemel schreeuwen. Op 25 april lost Hydrogen Sea hun tweede full length album. Een passage op M-IDZOMER 2019 kan dan uiteraard niet ontbreken.

Wannes Cappelle & broeder Dieleman & Frans Grapperhaus

Twee rasartiesten steken de grens over en gaan een unieke samenwerking aan! Samen met Frans Grapperhaus op cello zakken ze met hun show en album ‘Dit is de bedoeling’ af naar M-IDZOMER!

Wannes en Tonnie (broeder Dieleman) hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Beide zingen ze beeldrijke verhalen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. De twee zangers bedienen zich van hun moedertaal, een arcadisch dialect dat eigenlijk niet voorbij de regionale grens reikt. Toch vertellen ze universele verhalen en slagen ze erin om mensen van overal te raken. Hun taal is muzikaal en doeltreffend, hun liedjes ontroeren en ontwapenen. En dat is de bedoeling.