M-IDZOMER 2019 - dag 1 - Lamb + Lee Fields & The Expressions + BeraadGeslagen + Tristan + Liv Warfield

M Idzomer Banner
donderdag 01 augustus 2019
  • Locatie: Museum M
  • Deuren: 17:30

Ticket info

Prijs

€30 - €35

Verkooppunten

Met Lamb, Lee Fields & The Expressions, BeraadGeslagen, Tristan en Liv Warfield.

Vier zwoele zomeravonden op rij tovert M-IDZOMER de tuin van M om tot een sfeervolle festivalsetting met een stevig muziekprogramma. Op het programma op donderdag 1 augustus:

LAMB

Het Britse duo Lamb staat samen Massive Attack en Portishead aan de top van het triphop genre. In 1996 debuteerde Lamb met hun gelijknamige album, waarop hun gigantische hit ‘Górecki’ te vinden is. Hierop volgden drie albums, waarna het duo in 2004 uit elkaar ging. Na een reünie verscheen in 2011 ‘5’ en 2014 ‘Backspace Unwind’ en was het even wachten op muzikaal nieuws uit het Lamb-kamp.

Geduld loont! Op 1 augustus zakt het triphop duo met een zevende studio-album, ‘The Secret of Letting Go’, af naar M-IDZOMER 2019. Nog steeds staan producer Andy Barlow en singer-songwriter Lou Rhodes garant voor een mix van jazz, dub, breaks en drum ‘n’ bass en sfeervolle vocalen. Van minimalistiche harmonieën, slingerende sub-bass drops en eenvoudige piano-loops die je laten zweven: meer dan ooit exploreert het duo de ruimte tussen geluiden. Niet de minste naam, op 1 augustus op M-IDZOMER 2019!

Lee Fields & The Expressions

De Amerikaanse soulzanger Lee Fields viert in 2019 zijn vijftig jarig jubileum, want het was in 1969 dat zijn eerste single ‘Bewildered’ verscheen. Na een aantal stomende singles in de seventies zakte hij in de jaren tachtig weg in de vergetelheid, tot hij midden jaren nul werd herontdekt door de kenners van het Truth & Soul-label uit New York.

Een rauwe, hese stem, gecombineerd met tedere teksten. Dat is het handelskenmerk waarmee de charismatische Lee zijn publiek keer op keer weet te raken. Samen met The Expressions keerde Lee Fields terug naar zijn grote liefde: de traditionele soul uit de jaren vijftig en zestig.

Het resultaat? Zes topalbums waaronder het gloednieuwe ‘It Rains Love’. In 2012 zakte hij al eens af naar Het Depot. Wie daarbij was, weet dat Lee Fields en zijn Expressions aan het werk zien een onvergetelijke ervaring is. Deze zomer opnieuw in Leuven op de tiende editie van M-IDZOMER! Soul with a capital S.

Liv Warfield

Prince-protégé Liv Warfield zakt op 1 augustus af naar M-IDZOMER! Warfield staat garant voor een combinatie van funky blazers, ronkende gitaren en overweldigende vocalen van powervrouw Warfield! Vuig, rauw en sensueel tegelijk.

Beïnvloed door Nina Simone, Etta James, Sade, Tina Turner en Mary J. Blidge creëerde Liv Warfield een heel eigen stijl. In 2019 releaset ze haar langverwacht derde solo-album. Denk: alternatieve soul met een vleugje rock ’n’ roll, maar ontdek het vooral zelf op de eerste dag van ons zomerfestival!

BeraadGeslagen

BeraadGeslagen. Ze toeren door het land. Over de steenwegen. Van dorp tot dorp. Blij. Trendy. Plezierige revolutionairen. Band der Opritten. Garagebox-muziek. Veranda-Jazz Stoepdisco. Voorrang van slinks. Rotonde-rumba. Harde steen, lame steen. Lint-jazz. Synthbebouwing.

Lander Gyslinck en Fulco Ottervanger. Funky 2018. Gezellig rond het haardvuur. Head-behangen. BeraadGeslagen. In een late-night sessie op M-IDZOMER 2019.

Tristan

Maak kennis met Tristan: nieuw jong jazztalent uit Gent en het muziekproject van Isolde van den Bulcke. Met Tristan levert Isolde een even boeiend als intrigerend geluid af. Ambient, jazz en pop worden gefuseerd in een beklijvend, hypnotiserend geheel. Lianne La Havas, Boards of Canada en Wayne Shorter loeren steeds om de hoek.

Dit jaar releasete Tristan een tweede EP. Wees welkom en verdwaal sierlijk met ons in de intrigerende wereld van Tristans ‘Delidomia’.